logo

trugen jacn
04 Kasım 2015

İŞGALCI ÇİN’DEN BİR ZULUM DAHA : TESETTÜRE ENGEL OLMAYANA 3 YIL HAPİS

Çin kabul ettiği yeni yasayla kadınlara peçe giydirenlere ya da giymelerine engel olmayanlara üç yıla kadar hapis cezası vrecek

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Çin’de hanımlarına peçe ve burka gibi yüzü örten kıyafetleri zorla giydirenler veya giymelerine engel olmayanlara hapis cezası verilecek.
BBC radyosunun haberine göre, Çin’de kabul edilen yeni yasa, burka ve peçe ‘radikalliğin simgesi kıyafet’ olarak tanımlanıyor ve kadınlara bunları zorla giydirenlere ya da giymelerine hapis cezası öngörüyor. Yeni yasa 30 Ekim tarihinde kabul edildi.
Yasanın açıklamasında birilerini terörizm, aşırıcılık ve radikal İslam ile ilişkili giysi giymeye veya aksesuar takmaya zorlamanın yasaklandığı bildirildi.
Kanunda hangi çeşit kıyafetlerin aşırılık olarak değerlendirileceği belirtiliyor ve bu suçtan yakalananlara üç yıla kadar hapis cezası verileceği belirtiliyor.
Uzmanlara göre bu yasa Çin’in Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yönelik. Çünkü bu bölgede Müslüman kadınlar İslami geleneklere uyarak sadece gözlerini açık bırakan peçe takıyor.


Bu yıl Ocak ayında Doğu Türkistan’da yerel mahkeme Müslüman kadınlara kamuya açık yerlerde burka ile bulunmayı yasaklamıştı.
2014 yılında ise Urumçi’de bir Müslüman sakalını tıraş etmediği ve hanımını peçesiz gezmeye ikna etmediği için iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

KAYNAK : DÜNYABÜLTENİ.NET

Etiketler: » » » » » »
Share
1257 Kez Görüntülendi.