logo

trugen jacn
07 Ekim 2015

MHP MİLLETVEKİLİ VE İİT ESKİ GENEL SEKRETERİ İHSANOĞLU : İSLAM ÜLKELERİ DOĞU TÜRKİSTAN TRAJEDİSİNE MAALESEF GÖZ YUMDU.

2004- 2014 yılları arasında Cidde merkezli İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) genel sekreterliği görevini yürüten ve 07 Haziran 2015 genel seçimlerinde MHP’den İstanbul Milletvekili seçilen Prof.Dr.Ekmelettin İhsanoğlu İslam dünyası ve islam ülkelerinin Doğu Türkistan trajesine bilinçli olarak göz yumduğunu ve bundan da büyük üzüntü ve istirap duyduğunu açıkladı.

Ekmel.

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Katar merkezli ve  İngiltere’den yayın yapan Elcezire Tv.nun Arapaça kanalında konuşan Prof.Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu şunları ifade etti ;” Ben Doğu Türkistan’ı ziyaret ettim ve bu ülke Müslümanlarının durumunu yerinde bizzat gördüm. Burada bir insanın  tasavvur  ve kabull edemeyeceği şekil ve ölçüde baskı ve zulüm var. Doğu Türkistan’daki bu Çin zulmüne İslam dünyası ve ülkeleri niçin sessiz kalıyor?İslam bilginleri ve Ülemalar neden hiç ses  çıkarmıyorlar ?
Ben Doğu Türkistan ziyaretinden döndükten sonra Müslüman Ülkelerin Liderlerine,İİT.nezdindeki Temsilcilikleri ile İslam Ülkeleri Büyükelçilikleri ve Başkonsolosluklarına Doğu Türkistan’ın durumunu belirten destek olmalarını talep eeden  mektuplar yazdım.Maalesef bu mektupların hiç birisine  cevap gelmedi.
İslam ülkeleri Doğu Türkistan meselesine gözlerini ve kulaklarını kapadı.İslam dünyası da maalesef Müslüman Uygur Türklerine yapılan baskı,zulum ve soykırım uygulamalarını görmemezlikten ve duymamazlıktan geldi.
Ey İslam Dünyası,Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize bunu yapmayınız lütfen.
Ey Müslüman Kardeşlerim lütfen Doğu Türkistan’daki bu baskı,zulüm ve soykırıma sessiz kalmayınız.

Teşekkür : MHP İstanbul Milletvekili sayın Prof.Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Elcezire Arapça kanalındaki konuşmasını Uygur Türkçesine aktaran Bilal İbrahim Türkistanı’ya teşekkür ederiz.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1451 Kez Görüntülendi.