logo

trugen jacn
02 Ekim 2015

DOĞU TÜRKİSTAN HALKI,İŞGALCI ÇİN’İN DAYATTIĞI SAHTE ÖZERKLİĞİ ŞİDDETLE RED EDER

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalcı ve İstilacı  komünist Çin Ordusu ve onun Uygurların Celladı Çin ırkçısı Nazisi General Vang Cin, Stalın’in de yardımı ile 1950 yılının başlarında itibaren Doğu Türkistan’ı fiilen işgale başladı. İcare Kimeytiş (Kiraları Azaltma) Yer İslahatı ( Toprak Reformu) “Aksilinkilapçılarnı Tazilaş(Devrimkarşıtı Unsurları yok etmek) Vebenzeri sinsi yalan kampanya ve prapagandalarla Doğu Türkistan aydınlarını,milli sermayedarları, din adamlarını çeşitli işkencelerle öldürdü.Toprak sahibi,Tüccar ve Mal sahibi olanlar hapsedildi. Çin işgal güçleri hapsedilen bu kişilerin ev ve işyerlerine tecavüz ederek,  bütün varlıkıları ; altın(Tilla) gümüş(Yambu)  gibi servetlerini, kıymetli kürkler,halılar ve diğer pahalı mal ve eşyaları gasbedip  götürdü, Büyük ve küçükbaş hayvanları,bir az toprakları fakirlere Miyve Üleştürmek(Meyva Dağıtmak) adı altında bölüştürdü.Onların ağzına bir parmak bal yalatarak susturdu. İşbirlikçi Vatan haini kukla Genel Valı Burhan Şehidi 1955 yılına kadar 6 yıl içesirinde Doğu Türkistan çapında 1,3 milyon kişinin idam ve yok edildiğini açıklamıştır. Yönetim kadrolarından Uygur,Kazak,Kırgiz,Özbek ve Tatar aydınlarını yok ederek temizledikten sonra kendine kökörüne bağlı Çin yanlısı kadrolarla Doğu Türkistan halkının iradesini hiçe sayarak 01 Ekim 1955’de Sözde Uygur Özerk Bölgesi yönetimini ilan ettiklerini açıkladılar.İlk sözde bölge başkanı olarak da Sovyet KP.üyesi(daha sonra ÇKP.üyesi de oldu.) İşbirlikçi Vatan haini seyfettin Azizi’ye getirdiler(1955-1978) Sözde Milili sınırlara sahip Sözde Uygur Özerk Bölgesi yasasına göre,bölge’de resmi dil Çince’nin yanında Uygur Türkçesi,bölgeden elde edilen doğal zenginliklerin en az % 60’ı sözde özerk bölge yönetiminde ve bölgenini kalkınması için kullanılacaktı.Güvenlik güçleri Uygur Türklerinden oluşacaktı.Okullarda Uygur Türkçesi öğretim dili olacaktı.Ancak,işgalcı Çin “Çin Usulu” yalancı özerklikle bu bu hakaları Uygurların mallarını sinisice çalarak,gasbederek kaçırarak el koydukları gibi Doğu Türkistan halkının insanı hak vee hukukunu da çaldılar ve gasbettiler.Günümüzde ise,maddi ve manevi varlıklarını çalmakta,dönüştürerek imha etmeye ve Müslyüman Uygur Türklerini yer yüzünden tamamen yok etme peşinde ve çabasındadır.
İşgalcı Çin  utanç duymadan, sıkılmadan Irkçı Çin Faşizmine yakışır bir şekilde Uygur Türklerine lütfen (!) özerklik verdiğini iddia etmektedir. İşgalcı Çin,Uygurlara muhtariyet vermek(!) değil,aksine Doğu Türkistan Türklerinin  bağımsız Cumhuriyetini, özgürlüğünü,bağımsızlığı,maddi ve manevi bütür değerlerini ve sahip oldukları her şeylerini  aziz Vatan topraklarını  zorla ele geçirerek,istila ederek,  çalarak gasbetmiştir. İşgalcı Çin’in Uygur Türklerine lütfen verdiğini(!)   iddia ettiği sahte Muhtariyet   Mal sahibi  ile yol kesen Hırsız  çetesinin şovuna benzemektedir ; “Hırsızlar çetesi,gasbederek  çaldığı para’nın bir kısmını Mal sahibini aklınca kandırmak ve aldatmak  ve onun susmasını temin için   geri vermesine benzemektedir.”
İşgalcı Kızıl Çin zorla gasbederek  çaldığı, Uygur Türklerinin hak hukuk,özgürlük ve bağımsızlığından güya bir kısmını bize lütfen iade ettiği gülünç biir şekilde iddia etmektedir.
Tarihi geçmişi binlerce yıllık geçmişe dayanan, şerefli, insanlık onur ve değerlerine  bağlı barışçı ve sulhsever Müslüman   Uygur Türkleri Çin’in bu sahtekarlıklarına, aldatmacalarına ve yalanlarına asla kanacak bir Millet değildir.
İşgalcı Faşist Kızıl Çin biz Uygur Türklerinin hürriyetini,özgürlüğünü ve hak ve hukukunu çalmıştır.Bağımsız Doğu Türkistan Cumhuriyeti’mizi  ve bu devletimizin  yönetici kadrolarını   tehdit ve şantaj yaparak, korkutarak,kandırarak,kaçırarak ve öldürerek yok etmiştir.
Doğu Türkistanlıların en doğal hakkı bağımsız ve Hür bir  Doğu Türkistan Cumhuriyeti  devleti’dir.
Doğu Türkistan Türkleri ; İşgalcı Çin’in bu sinsi ,aldatmaca ve yalanlar toplamından ibaret sahte sözde Özerkliğini şiddetle ve nefretle redder.
“Vatan İçin Vatan’dan Ayrılan”,Türkiye’mizde ve İslam aleminde şerefli Doğu Türkistan mücadelesinin  bayrağını gönderlere çeken Milli Liderlerimiz merhum Mehmet Emin Buğra ve İsa Yusuf Alptekin,01 Ekim 1955’da bu sahte Özerk bölge ilan edildiğinde “Doğu Türkistan Halkı Sahte Kızıl muhtariyeti Reddeder.” adı bir bir açıklama yayınlamış ve bütün dünya’ya ilan etmiştir. 60 yıl aradan sonra da bizler Muhaceretteki Doğu Türkistanlılar olarak,Liderlerimizin bu tamamen HAKLI VE DOĞRU VE YERİNDE  açıklamalarına yürekten bağlıyız ve bundan sonra da bağlı kalacağımızı bir kez daha açık ve net şekilde ilan ediyoruz,
Doğu Türkistan Türklerinin nihai hadefi ve arzusu ;  İşgalcı Çin’in sahte ve yalan sözde “özerklik”değil ;
TAM BAĞIMSIZ VE MÜSTAKİL DOĞU TÜRKİSTAN CUMHURİYETİ’DİR.

Etiketler: » » » » » »
Share
1228 Kez Görüntülendi.