logo

trugen jacn
29 Haziran 2015
Genel

JAPONYA DOĞU TÜRKİSTAN’İN BAĞIMSIZLIK HAREKETİNİ DESTEKLERKEN İSLAM DÜNYASI NEDEN SUSKUN?

yÜCEL tANAY-1

Yücel TANAY

Doğu Türkistan kan ağlıyor-Mankurtlaşmış zihinler susuyor..

Türk  dünyasının ve  İslam Dünyasının   diktatör  Tiranları Çinle can ,ciğer olmuş bu utanç bize yeter.

Ramazanda,Doğu Türkistanda Uygurların Oruç tutması işgalci Çin tarafından yasaklanıyor. İslam dünyasından  tek ses yok..Hatta İslam Konferansı örgütü bile sessiz.

Uygur kızları zorla evlerinden alınıp genelevlere  satılıyor..islam Dünyasından yine ses yok.. İslam dinin kutsallarına   Çin  yönetimi tarafından saldırılıyor…İslam Dünyasından Çini kınayan  tek bir eylem yok.

Pakistan, Afganistan,İran  , Türk cumhuriyetlerinin   Mankurt liderleri Çinle Stratejik anlaşmalar imzalıyor. Doğu Türkistanda akan Türk ve Müslüman kanını görmüyor.

Halen devam eden baskı ve zulmün en üzücü yanı ise İslam âleminde bölgeye dönük bir bilinç ve farkındalığın olmaması. Bağımsızlığını  Kazanan Türk cumhuriyetlerinde  iktidarda bulunan liderlerin Türkistanlılık kimliği yerine  Kazaklık,Kırgızlık..Özbeklik…benimsemiş olmaları Rus eğitim sistemi içinde yetişmeleri  ve Rus kafa yapısına sahip olmaları…

 

İslam coğrafyası, Suriye’de savaş, Mısır’da siyasi kaos ve katliamlar, Burma’da Budist çetelerin terörü ile zor günler yaşarken, Çin zulmü altında ezilen Doğu Türkistan’daki Uygurlara ilgi  göstermiyor..

Arap ülkelerinde Çinin Doğu Türkistandaki zülmünü kınayan  hiç bir eylem yapılmıyor.. Araplar için tek dava   Filistin   İslamcıları bile Arap  Milliyetçisi olurken Bizim   Ümmetçilerimiz  Filistin davasını savunurken Doğu Türkistandaki Çin zülmünü  cılız kınamalarla geçiştiriyor.

59’dan fazla İslam ülkesinin Doğu Türkistan halkının uğradığı zulme sessiz , ‘Çoğu İslam ve Türk devleti Çin ile işbirliği yapıyor. Uygurları yetim bıraktılar. Çin Uygurları   yalnız görünce diğer devletlerle ilişkilerini artırmaya başladı. Türkiye haricinde hiçbir İslam devleti Uygur Türklerini barındırmıyor. Hatta Endonezya ve Malezya bile Çinle  dost. İran  ve Sudan  Çinin  en önemli ticarı ortaklarından ..

jAPONYA-d.t

Arap  ülkelerini diktatör  yönetimleri Doğu  Türkistandaki işgalci Çinle benzerlikler taşıyor. Mısır İhvanı’na yönelik uygulamalarla Çin’deki Uygurlar’ın yaşadıkları arasındaki benzerlikler  taşıyor. Han Çinliler’i tarafından dini, kültürel ve ekonomik ayrımcılığa ve asimilasyona uğrayan Uygur halkı gibi, İhvan hareketinin de Mısır rejimi tarafından baskı altında tutuluyor, siyaset yapmalarının engelleniyor  üyelerinin sürekli tutuklama ve sorgu tehdidi altında bulunuyor. Hem Mısır hem Çin yönetiminin, camiler üzerinde kontrol kurduğu, yasaklamalar uyguladığı ve muhaliflerin yurt dışına çıkışlarını kısıtlanıyor..

Türk ve islam  Dünyası Doğu Türkistandaki  zülme  sessiz kalıyor ;Fakat  Kardeş ülke japonya  Doğu Türkistandaki Çin zülmünü  kinamak için    japon halkı ellerinde Doğu Türkistan bayraklarıyla sokaklara iniyor.Çin zulmün protesto için meydanlara dökülen binlerce kişinin arasında Japon politikacılar, Japonya’da yaşayan Tibetliler, Moğolistanlılar ve Tayvanlıların da bulunması dikkat çekici. Mitinglerde, Japonya, Doğu Türkistan, Tibet ve Tayvan’la birlikte ‘Türk Bayrağı’ da dalgalanıyor.

Doğu Türkistan için meydanlara dökülen Japonların bu tavrı, kardeşlerinin çektiği zulümlere sessiz kalan İslam ülkeleri ve Türk  cumhuriyetlerinin  Mankurt Rus  kafa yapısına  sahip  liderlerini  utandırmıyor mu?

Türkiye  gelip, Turancı  Rusya  Çine gidince Rus Avrasyacısı  Şangay İşbirliği  Örgütü yanlısı bu Mankurtlardan Türk dünyası bir an önce kurtulup özüne  dönmeli  Uygur  kardeşlerine sahip çıkmalıdır.. Akan kan Türk  kanıdır.

Etiketler: »
Share
5945 Kez Görüntülendi.