logo

trugen jacn
13 Haziran 2015

” ERGENEKON”, ALTAY BÖLGESİ’NDE KEŞFEDİLDİ

   Türk Milleti’nin en önemli ve Ünlü Destanlarından, “ERGNEKON DESTANI”nda  adı geçen  etrafı yüksek dağlarla çevrili yemyeşil ve güzel bir Oba’nın  Altay bölgesinde bulunduğu  bildirildi. 

Ergenekon-3
Türk Akademisi’nin Yaptığı Çalışmalarda Altay dağlarında bulunan bir ova ve çıkan buluntular Ergenekon destanında anlatılanlarla birebir örtüştü. Akademi Başkanı Prof. Dr. Darhan Kıdırali bölgenin Ergenekon olabileceğini ifade etti. Doç. Dr. Kürşad Zorlu olayı Yeniçağ Gazetesi’ndeki köşesine taşıdı. Kıdırali, aynı hususu Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen “Kazak Hanlığının 550. Yılı ve Kazakistan” Paneli’nden sonra da ifade etti. Türk Akademisi’nin ortak Türk tarihi yazımına yönelik yürüttüğü Altay bölgesindeki kazılarda, Oğuzlar’a ait olduğu sanılan nesnelerle 40 yaşında öldüğü tahmin edilen bir savaşçının kemikleri bulundu.
— Kazak arkeolog, Prof. Dr. Zeynolla Samaşev yönetiminde, Doğu Kazakistan eyaletinin Katonkaragay bölgesinde yaklışık iki aydır kazılar devam ediyor. Karakaba nehrinin yaklaşık 500 metre yakınındaki kazılarda, Oğuzlara ait silahlar, askeri başlık, yay, ok, okluk, kılıç ve at kemikleriyle altın yaldızlı koşum ve dizgin takımı bulundu. Arkeolog Samaşev, gün yüzüne çıkartılan, 40 yaşında öldüğü tahmin edilen insan kemiklerinin de 7. yüzyılda yaşamış bir savaşçıya ait olduğunu söyledi. İnsan ve at kemiklerinin çok iyi korunduğuna dikkati çeken Samaşev, bulunan insan kemiklerinin sıradan değil yüksek dereceli birine ait olduğunu vurguladı.

Ergenekon-4

Arkeolojik Buluntular, bu bölgenin Ergenekon Olabileceği Savını güçlendiriyor

Kopuz’a benzeyen yeni bir müzik aletine rastlandı Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’nin 2012’de Bişkek’te imzaladığı anlaşmayla kurulan Türk Akademisi’nin “Batı Türk Kağanlığı’nın Devlet Yapısı” saha çalışması çerçevesinde, uzmanlar Türk halklarının ortak müzik enstrümanı Kopuz’a benzeyen yeni bir müzik aletine de rastladı. Prof. Dr. Samaşev’in ekibi, daha önce de Kazakistan’ın en doğu ucunda yer alan Altay yamacındaki Berel’de Türk ve Altay kültüründe kutsal mezar ve türbe anlamına gelen kurgan ortaya çıkarmıştı.

Ergenekon-2

 Altaylar’ın zirvesindeki yurt
Bir zamanlar Türk’e boyun eğmeyen bir yer yoktu. Ancak düşmanlar birleşip acımasızca saldırdılar. Töre ağaları “Düşmanların bulamayacağı bir yeri yurt tutalım” dediler. Bir dağın tepesinde öyle bir yer buldular ki bitkiler, yemişler, hayvanlar, akarsular vardı. Bu yere Ergenekon dediler. Her türlü meyve ağacı var Kıdırali, Altay Dağları’nın tepesinde buldukları eşsiz ovayı şöyle anlatıyor: Bu yükseklikte böylesine düz ovada neredeyse her türlü meyve ve ağaç var. Koyun sürüleri, hayvanlar ve eşsiz bir bitki örtüsü. Asil kurtlar koyunlara  
 Elinizi uzatsanız sanki yıldızlara değeceksiniz. –

Kaynak :   //www.yenidenergenekon.com/852-turk-destani-ergeneko…/…

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
2702 Kez Görüntülendi.