logo

trugen jacn
13 Mayıs 2015

ÇİN’İN KİRALIK MEDDAHI NİZAM : ŞİDDET OLAYLARIN NEDENİ ETNİK AYIRIMCILIK

nizam-nejwulla-diniy-esebiylik.jpg

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin işgal yönetimininin Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm ve soykırımlarını medya,Tv. Konferans ve toplantılarda para karşılığı öven ve destekleyici  konuşmalar yapan İşgalcıların Ücretli resmi Meddahı Nizam Necibullah yaptıklarından pişmanlık duyduğunu açıkladı.
Aslen Turfan’ın Yar kenti, Yargul mahallesinden olan  ve Propaganda (Teşvikat) Şampiyonu(!) olarak tanınan Nizam Necibullah İşgal yönetiminden ücretini alamayınca şimdiye kadar anlattıklarının doğru olmadığını ve bundan dalıy nedamet duyduğunu belirtti.
Özgür Asya Radyosu muhabirine konuşan Nizam, şimdiye kadar yaptıkları ” görev ve iş(!)”   ile ilgili açıklamalarda bulundu .Ücretli Meddah Nizam, çalışmalarının ailesi,kızları ve toplum tarafından tenkit edildiğini ,kendisinin de ülkesindeki durum ve meydana gelen şiddet olayları hakkında tekrar düşündüğünü ifade ederek “ Doğu Türkistan’da her gün meydana gelen şiddet olaylarının temel sebebinin dini radikalızm olmadığını,aksince etnik göçmen Çinililer ile bu toprakların tarihi ve gerçek sahibi Müslüman Uygurlar arasındaki adaletsiz uygulamalar ve etnik ayırımcılıktan kaynaklandığının” yeni farkına vardığını belirtti. Şimdiye kadar yaptığı toplam 39 konuşmada olayların Uygurların dini radikalızm düşüncesinden kaynaklandığı söylediğini bu konuşmalarının doğru olmadığını yeni yeni fark ettiğini de sözlerine ekledi.
İşgalci Çin’in Kiralık Övücüsü,Yalancısı ve meddahı Nizam muhabirin sorularını şöyle cevaplandırdı ;” Ben fazla tahsil görmüş biri değilim.Halk arasında iyi konuştuğum söylenir.Hükümet bana kendi icraatlarını halka anlatmamı teklif etti.Bu çalışmalarım karşılığında ücret ödüyordu.Şimdiye kadan Televizyon ekranlarında,radyolarda ve halka açık toplantılarda yönetimin icraatlarının tamamen  haklı ve doğru olduğunu anlattım.Son zamanlarda Hükümet benim paramı kesti.Bunun üzerine tekrar düşündüm ve anlattıklarımın doğru olmadığının farkına vardım. 3 kızım ve torunlarım var.Bir Ağabeyim  var. Aile  ortamında  onlar da bana tepkilerini nazik bir şekilde hissettirdiler.Anlattıklarımın doğru olmadığını söylediler.Benim okuma yazmam yoktur. Çin önetimi  şimdi kadar bana neyi anlatmamı ve propaganda yapmamı isterse onu söyledim ve anlattım.Komşularım ve arkadaşlarım bana sürekli “Mubalağalı Konuşuyorsun!” diye tepki gösterdiler ve bana pek de iyi gözle bakmadılar.Kızlarım da ülkede genel hava hiç te iyi değil.Toplumda her düşüncede insanlar var.Can güvenliğimi de düşünmemi söylediler.Bunun üzerine ben tekrar düşündüm ve kendi kendime durum muhakemesi yaptım.Şiddet olaylarının etnik Çinli göçmenler ile Müslüman Uygurlar arasında yaratılan mevcut uçurum ile adaletsiz ve eşit olmayan uygulamalardan kaynaklandığının yeni  farkına vardım.Ülkemize getirilen etnik Çinli göçmenlerin sayısı gün geçtikçe artmakta.Hakimiyet ,idare,ekonomi ve her şey etnik Çinlilerin kontrölünde.Şiddet olaylarının temel kaynağı bu ayırımcı,kayırıcı ve adaletsiz uygulamalardır.
Son olarak geçenlerde benim gibi çalışanlar ile birlikte  bir yarışmaya katıldım.Burada mesleketaşlarım ile de görüşme imkanım oldu. Ülkedeki şiddet olaylarının % 70-80 nedeninin Çinlilerden kaynaklandığını düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » »
Share
1250 Kez Görüntülendi.