AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları heyetinin, Çin ziyaretini sosyal medya üzerinden kamu oyu ile paylaşan Şanlıurfa AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ahmet Bereket, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları heyetiyle birlikte İl Gençlik Kolları Başkanımız Furkan Küçük kardeş ülke Çin’e gerçekleştirdiği ziyarette bir dizi önemli temaslarda bulunuyor.”
Ancak, AK Parti Gençlik Kolları Heyetinin Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yönelik baskı ve asimilasyon politikaları, toplama kampları, zorla çalıştırma ve dini yasaklamalar gibi uygulamaları sürerken yapılan bu ziyaret, “zamanlama” ve “söylem” açısından tepki topladı.

Açıklama; Tam Bir Bilgisizlik ve Kara Cehalet Örneği
Birleşmiş Milletler ve uluslararası insan hakları örgütleri, Çin’in Sincan (Doğu Türkistan) bölgesinde en az bir milyon Uygur Türkü’nü “Yeniden eğitim Merkezleri” adı ile gizlenen Çin tipi Toplama Kamplarında esir tutuldukları, Çin Lideri Xİ’nin “İslamın Çinlileşterilmesi” sapkınlığı başta yüzlerce Caminin yıkılarak yok edilmesi dini sembolleri yasakladığını, Toplama Kamplarındaki Türk esirlerin batı tedarik zincirleri için üretim yapan devasa tesislerde Köle/İşçi olarak zorla çalıştırma ve kültürel asimilasyon politikaları yürüttüğü raporlar tesbit edilmiş ve açıklanmıştır.
Ülkemizi yöneten ve her fırsatta mazlumların yanında yer aldığı ifade edilen AK Parti’nin en önemli Gençlik Kollarının bu paylaşımı en azından ” Türk-İslam dünyası bağlamında Doğu Türkistan’daki mevcut durum konusunda Bilgisizlik, Duyarsızlık Akıl Tutulması ve Kara bir cehaletin ürünü olarak tanımlanıyor.






