logo

trugen jacn

TRABZON’DAN ÇİN İŞGALİNDEKİ DOĞU TÜRKİSTAN DAVASINA DEĞERLİ DEESTEK !

Trabzon'dan Doğu Türkistan'a Destek!

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Milli ve manevi değerlere olan duyarlılığı ile  bilinen  Trazbon kentimizden Çin’in işgali altındaki  ata yurdumuz Doğu Türkistan  Türklerinin meşru ve haklı davasına çok değerli  bir katkı ve önemli bir destek  geldi.  Çin’in baskısı ve zulmü altında yaşayan  ithnik soykırım ile tarihten ebedi silinmek istenen milyonlarca Müslüman Uygur Türk’ün sesini duyurmak için Trabzon’da farkındalık  etkinlikleri gerçekleştirildi.

Trazbon’lu  Doğu Türkistan gönüllüleri  kentin cadde ve  sokak duvarlarıa ve bilbordların üzerine Doğu Türkistan’daki Çin soykırımını yansıtan resimler  ile hazırladıkları  “Doğu Türkistan’da Zulüm Var!” yazılı etiketler yapıştırdılar.

Duvarlara yapıştırılan etiketlerle, 20 milyon Müslüman Uygur’un Çin’in işgali altındaki  Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere yönelik baskı, zulüm ve soykırım cinayetlerine dikkat çekildi.

 

Trabzon Halkı Mazlum Müslümanlar Arasında  Ayırımcılık yapmadı  

Trabzonlu Gönüllüler  Doğu Türkistanlıların  üzüntü  ile izlediği Mazlumların dili ve rengine göre tavır sergileyen bazı STK.Kuruluşlarının hatasını tekrarlamadı ve Mazlum Müslümanlar arasında ayırımcılık yapmadan  hakkaniyete uygun eşit ve adil davrandı. Benzer bir çalışma daha önce Filistin için de yapılmıştı. “Gazze’de Katliam Var!” ve “Katil İsrail!” yazılı yapıştırmalar şehrin birçok noktasında duraklara ve duvarlar yapıştırmışlardı.

Kaynak :  https://www.gunebakis.com.tr/haber/17614685/trabzondan-dogu-turkistana-destek

Share
244 Kez Görüntülendi.