logo

trugen jacn

UYGUR TÜRKLERİ JAPONYA’DA DOĞU TÜRKİSAN MÜCADELESİNİ CESARETLE SÜRDÜRÜYOR

Uygur Türkleri, Japonya sokaklarında Doğu Türkistan'daki zulmü anlatıyor

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Japonya’da yaşayan Uygur Türkleri,  bu ülkede düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Çin’in işgalindeki ana vatanları Doğu Türkistan’daki baskı, zulüm, İnsanlık suçları ile etnik soykırım cinayetlerini anlatmaya  Doğu Türkistan davası için  kamuoyu oluşturmaya devam ediyor.

 Japonya’ya yerleşik Doğu Türkistanlılar Japonya  Uygur Derneği öncülüğünde Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı etnik  Soykırımı, ülkenin Şimane eyaletinde pankart ve broşürler ile  sözlü olarak anlattıkları bildirildi.

UYGUR TÜRKLERİ, JAPONYA’DA DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ SOYKIRIMI GÜNDEME GETİRİYOR

Japonya Uygur Derneği Başkan Yardımcısı Halimat Rozi konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eyaletteki birçok istasyona giderek etkinlik düzenlediklerini belirtti. Rozi konuya ilişkin, “Şimane eyaletindeki Yonago, Matsue, Izumo Şehir İstasyonu ve Izumo Taişa Tapınağı’nda sokak etkinlikleri ve Ota Şehrinde Uygur Türklerinin mevcut durumu hakkında bir konferans gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Japonya Uygur Derneği daha önce, başkent Tokyo’daki 2.5 milyon kahramana adanmış Yasukuni Tapınağı önünde Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı Uygur Soykırımı’nı protesto etmişti.

Kaynak :  Qırım Haber Ajansı(QHA) 25.12.2023 

Share
213 Kez Görüntülendi.