logo

trugen jacn

ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ TÜRK SOYKIRIMINI ANLATAN”SESSİZ ÇIĞLIK ” BELGESELİ YAPILDI

Cemal AKKUŞ – Genç Yürekler

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM

Bursa merkezli Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Sekreteri  Yapımcı ve Yönetmen Cemal Akkuş Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan Türklerine yönelik baskı, zulüm ve insanlık suçları ile etnik soykırım cinayetlerini  ‘Sessiz Çığlık: Bir Soykırımın Anatomisi’  adlı belgesel filmi   Türkiye ve  uluslararası toplumun gündemine taşıdı.

Yapımcı ve Yönetmen Cemal Akkuş’un “Sessiz Çığlık: Bir Soykırımın Anatomisi”filminin  ilk gösterimi  11 Kasım 2023 günü Bursa’da Teyyare Kültür Merkezi’nde   yapıldı ve Doğu Türkistanlılar başta Türk halkından büyük alkış aldı ve beğeni topladı.

“Sessiz Çığlık : Bir Soykırımın Anatomisi ” filmin ilk gösteriminde bir konuşma yapan Yapımcı-Yönetmen Cemal Akkuş şunları söyledi : ”  İşgalci Komünist Çin Rejiminin Doğu Türkistan’da devam eden insanlık dışı işkence, baskı ve soykırımını tarihi, gelişimi, sistematiği ve hukuksal boyutu ile anlattığımız, derli toplu ve bilgi kirliliğinden uzak bir anlayışla yaptığımız ” Sessiz Çığlık :  Bir Soykırımın Anatomisi – Hikayesi”  belgeselinin süresi yarım saatı biraz geçiyor.  Belgesel Filimde  Kardeşlerimizin uğradığı ve sinsice sansürlenerek  dünyadan gizlenmeye çalıştığı  ve halen devam eden bu soykırımın geniş kitlelere ulaştırılması ve farkındalık oluşturması  açısından bu belgeselin geniş halk kitleleri tarafından  çokça  izlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Eğer biz Çin’in Doğu Türkiistan Türklerine yönelik bu insanlık ve etnik soykırım suçlarını  kısa sürede milyonların izlemesini sağlayamıyorsak, kendimizi, milli davalar karşısındaki duruşumuzu, milli reflekslerimizi sorgulamak zorundayız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan konumunda olmayı hiç birimiz elbette istemeyiz.

Cemal Akkuş: Sessiz çığlığımızı, dünyayı derinden sarsan bir feryada dönüştüreceğiz - QHA - Kırım Haber Ajansı

Bizler, Türk Milleti olarak Ama’larin, fakat’ların arkasına sığınan ve  insanlık suçları ile etnik soykırım cinayetleri karşısında kendimizce  bahaneler üreten canlı ölüler Asla  olamayız. Atamız Bilge Kağan’in  ” Ey Türk ; Titre ve kendine dön” uyarısının muhatabı bizler bu uyarının gereğini yerine getirmek, ve en azından bu uyarıyı yaymak durumunda ve mecburiyetindeyiz.

Büyük Türk Milletimize sesleniyorum :  Doğu Türkistan’da Çin emperyalizminin  toptan soykırımla yok etmek istediği Türk Kardeşlerimizin insanlık dramını konu alan bu belgesel filmi öncelikle önemseyerek kendimiz izleyelim. Daha sonra ise,  Lütfen Watsaap gruplarında, sosyal medyada  ve   diğer her türlü   Platformlarda  çokça paylaşınız.

Hz.Ali Efendimizin şu hikmet dolu sözünü unutmayalım : ” Bir zulmü engellemiyorsanız  zalimi ve  onun zulmünü başkalarına  anlatınız.

Hepinizi  saygı ve muhabbetle selamlıyor Ulu Yaradanımıza emanet ediyorum.

MİNNET VE ŞÜKRAN : Çinli işgalcilerin Doğu Türkistan Türklerine yönelik insanlık suçları ile etnik soykırım cinayetlerini   kanıtları ile gündeme getiren ve Doğu Türkistan davasına tarihi ve  değerli katkılar  sunan Yapımcı- Yönetmen Sayın Cemal Akkuş Beğimize minnet ve şükranlarımızı sunarım. Allah kendisinden razı olsun.Amin (UYHAM)

Share
611 Kez Görüntülendi.