logo

trugen jacn

GP. TBMM.GURUBU BAŞKANI ÖZDAĞ :TÜRKİYE, UYGUR SORUNU İÇİN ÇİN’E ARABULUCU OLMALI !

Gelecek Partili Selçuk Özdağ: 10 milletvekili arkadaş, CHPye istifa dilekçelerimizi verdik

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Gelecek Partisi   Muğla Milletvekili ve TBMM.Grup Başkanı Selçuk Özdağ ve Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Türkiye’nin Uygur Türkleri için arabuluculuk yapması çağrısında bulundu.

Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve  Doğan Bekin, TBMM’de düzenledikleri  basın toplantısında 30-31  Ekim 2023  tarihlerinde  iştirak ettikleri  Japonya’da düzenlenen “Uluslararası Uygur Forumu” hakkında bilgi vererek, bu forumun odak noktasının Çin’deki Uygur Türklerinin yaşadığı insan hakları ihlalleri olduğunu açıkladılar.

GP Gurup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye’nin Uygur Türkleri için arabuluculuk yapması gerektiğini ifade ederek, “Türkiye, Uygur Türkleri için arabuluculuk yapmalıdir “dedi.

Ayrıca, ” Biz Parti olarak   şimdiye kadar olduğu gibi Uygur Türklerine destek olmaya devam edeceklerini belirterek “Yarın(07 Kasım 2023’te) benim imzamla  TBMM Başkanlığına grup önerisi vereceğiz. ‘Beraberce, insan hakları aktivistlerini, gazetecileri de alarak Çin’e gidelim. İddiaları yerinde görelim, ölümler, kamplar, asimilasyon, şiddet, baskı var mı bunları yerinde görmek istiyoruz’ diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak :  https://www.karar.com/guncel-haberler/selcuk-ozdag-turkiye-uygur-turkleri-icin-arabulucu-olmali-1804298

Share
467 Kez Görüntülendi.