logo

trugen jacn

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DESTİCİ : DOĞU TÜRKİSTAN,UYGURLARIN TOPRAĞIDIR !

Partiye-reisi-Mustafa-Destichi-1024

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici  BBP 12. büyük Kurultayında “Doğu Türkistan topraklarının Uygurlar başta bu ülkede yaşayan diğer Türk halklarını ana vatanları ”  olduğunu açıkladı  

Özgür Asya(rfa.org/Uyghur)radyosunun haberine göre BBP  Genel Başkan  Mustafa Destici 22 Ekim 2023 Pazar yapılan 12. Büyük  Kurultayın açış konuşmasında  Türk-İslam dünyasının sorunlarını dile getirirken Çin’in işgalindeki  Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar başta  diğer Türk halklarına yönelik insan hakları ihlalleri ile  insanlık suçları  ve  etnik soykırım uygulamaların  ile ilgili  olarak şöyle konuştu :

Büyük Birlik Partisi 12. Temsilciler Kurultayı'nın iç görünümü, 22 Ekim 2023, Ankara

” Her şeyden önce şunu en başta  özellikle vurgulamak istiyorum, Doğu Türkistan topraklarının  kadim ve esas sahibi  Uygurlar  başta olmak üzere  halen bu ülkede yaşayan Türklerin  toprakları ve  kadim ana vatanıdır.  Çin Komünist yönetimi bu tarihi Türk ülkesini  1949’da askeri güç kullanarak zorla işgal etmiştir. Ancak, Soydaşlarımız günümüzde ciddi bir soykırım tehdidi ile  toptan yok  edilme  aşamasına gelmiştir. Doğu Türkistan bağımsız olmalıdır ve  mutlaka özgür olacaktır. Doğu Türkistan halkı bir asırdır  İşgalcilere karşı özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veriyor. Büyük Birlik Partisi olarak Uygur Türklerinin özgürlük ve bağımsızlık  mücadelesini desteklediğimizi, mücadelenin daha güçlü hale gelebilmesi için  hep birlikte  çalışacağımızı  ve her zaman onların yanında olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. ” ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi 12. Temsilciler Kurultayı'nın iç görünümü, 22 Ekim 2023, Ankara
 
Büyük Birlik Partisi’nin 4 yılda bir toplanan 12. Kurultayı’na Türkiye’nin 81 ilinden binlerce  Parti delegesinin yanı sıra çeşitli STK.larının temsilcileri de katıldı. Dünya Uygur Kongresi Vakfı Başkanı Abdureşit Abdulhamit başta Yönetim Kurulu’nun bazı üyeleri ile  Ankara’da yaşayan bazı Uygurlar  katıldı. Yaklaşık  10.000 kişinin katıldığı Kurultayda Doğu Türkistan’ın Gökbayrağı başta  diğer Türk halklarının bayraklarının  da yer aldığı görüldü. Kongre devam ederken sık sık “Doğu Türkistan’a Özgürlük-Doğu Türkistan Bizim Dvamızdır ! ”  yolundaki sloganların tekrarlanması dikkati çekti.
Büyük Birlik Partisi 12. kongresine katılan delegeler arasında Dünya Uygur Kongreleri Vakfı Başkanı Abdulreşit Abdülhamid, yönetim kurulu üyesi Ali Ekber Nurlu, Uygur Akademisi Genel Sekreteri Abdülhamid Karakhan, Doğu Türkistan Araştırma Vakfı Başkanı Dr. Abdülkerim Buğra, 22 Ekim 2023, Ankara
Share
554 Kez Görüntülendi.