logo

trugen jacn

DR.ZENZ : DÜNYA,ÇİN’İN UYGUR SOYKIRIMINI DURDURMAK İÇİN HAREKETE GEÇMELİDIR

Dr. Adrian Zenz’den Uygur Zorunlu Çalıştırma ile ilgili yeni rapor

 UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)
 Saygın bir akademik dergide yayınlanan bu rapor, Çin Komünist Partisinin zorla çalıştırma ve  Uygurların Yeniden Eğitim yalanı ile Toplama Kamplarına hapsedilmeleri Doğu Türkistan’daki Uygur nüfusunu  önce kontrol   sonra toptan  asimile  ile yok etmek için kullanılan yöntemlerin evrimi hakkında  yeni bilgiler çarpıcı analizlerle gözler önüne seriliyor.
  1. Çin’in Doğu Türkistan’da “Mesleki Beceri Eğitim ve Öğretim Merkezleri” (VSETC’ler) de tutuklu Uygur ve diğer Türk halklarına karşı  dahil olmak Sözde yeniden eğitim ve zorla Köle olarak  çalıştırma konusundaki yeni yöntem  yaklaşımı
  2. Köle/İşçiliği  yeniden eğitimle harmanlayan önceki işgücü reformlarından farklı olarak, VSETC’ler kapsamlı  bir şekilde önce  ” Yeniden eğitime ve ardından Hapishaneler/Toplama Kampları  dışındaki  işlere kademeli geçişleri
  3. Bu  yeni yöntem ve yaklaşım, Çin Komünist Partisinin, ekonomik olarak  sürdürülebilirliği temel bir unsur olarak vurgulanıyor
  4.  Çin işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurları ve diğer Türk etnik gruplarını  dönüştürme/asimile etme  yolu ile Pekin yönetiminin   etnik Çinlilerin  sosyal yapısına zorla entegre etme hedefine hizmet etmesi hedefleniyor.
  5. önceki “  Çalışma yolu ile Yeniden Eğitim Sistemi”nden farklı olarak, toplama kamplarının   Yeniden eğitim ve zorla Köle/İşçi olarak çalıştırılması şeklinde bir birinden ayrılmasına vurgu yapılıyor.
  6. Çin tipi Nazi Toplama Kamplarında  tutuklu bulunanların nihai olarak zorla çalıştırma tesislerine yerleştirilmek üzere kademeli olarak serbest bırakılması
  7.  Çalışma kamplarındaki  zorla köle/işçiliğin üretimde  verimliliği arttırdığı hususu özellikle  vurgulanıyor.
  8. Zamanla bu toplama  kampları  kapatıldıktan sonra bile  Uygurların zorla Köle/İşçi olarak çalıştırılmasının  sürdürülmesine  devam  edileceğini gösteren ve izin verildiğini gösteren yeni politika kanıtları sunuluyor.
  9. Rapor, Doğu Türkistanlı Toplama Kampları tanık ve mağdurların  Uygur Mahkemesi ve çeşitli ülke parlamentoları ve diğer  değişik ülkelerde düzenlenen formlardaki  ifadeleri de bu tesislerdeki uzun çalışma saatlerini ve kötü koşulları doğruladığını  ve Çin’in insanlık ve soykırım suçlarını doğruladığını teyit ediyor.
Uluslararası Toplum  Çin’in Uygur  Soykırımına   sessiz kalmamalı !
 Açıklanan raporda Raporu hazırlayan Dr. Zenz, Çin rejiminin VSETC’lerinin asıl amacının  öncelikli   olarak ekonomik olmaktan ziyade  siyasi gündemler tarafından motive edildiğini belirtiyor.  “VSETC sisteminin daha yüksek kârlılıkla sağlanan daha büyük ekonomik  faydaları ve sürdürülebilir olduğunu kanıtlıyor, ÇKP yönetiminin bu ve benzer yol ve yöntemlerle  Uygurlar ve diğer Türk asıllı halkları ideolojik ve etnokültürel asimilasyona ve  etnik Han Çin kültürünün egemen olduğu sosyal düzene entegre etmek  suretiyle  Uygurların Çin işgali ve soykırımına karışı  direnişlerini kırılacağını ve  bu yöntemle ancak bu  direnişlerin üstesinden gelmek için tasarlanmış olduğunu bildiriyor.
Türkeş: “Bugün hala esaret altında yaşayan tek millet Türklerdir” - 5 Ocak Gazetesi
Doğu Türkistanlıların Acıların Dinmesi İçin Dünya Hareketi Geçmeli

Uygur Hareketi başkanı Ruşen Abbas Dr. Zenz’in yeni çalışmasını değerlendiren bir açıklama yaptı. Ruşen Abbas açıklamasında şunları ifade etti :   “Dr. Adrian Zenz  yorulmak bilmeyen çalışmaları  ile   Doğu Türkistan’daki güncel  durumla ilgili gerçekleri ortaya çıkarmıştır. Bunun için  kendisine minnettarız. Çin işgal yönetimi bu  yeni yol  ve yöntemler ve diğer birçok yolla  Uygur soykırımını sürdürürken  onları zorla köle/İşçi olarak çalıştırarak müthiş ve büyük  kârlar  elde ediyor. Diğer yandan ise,  Doğu Türkistan’da kadim  Uygur kültürünü ve onların  yaşam tarzını siliyor. Uygur halkının çektiği acıları sona erdirmek için uluslararası toplumun derhal harekete geçmesine ihtiyacımız vardır.” şeklinde konuştu.

Share
3621 Kez Görüntülendi.