logo

trugen jacn

HRW ÇİN İŞLERİ DİREKTÖRÜ:ÇİN’İN BM.İNSAN HAKLARI KONSEYİ ÜYELİĞİ ÇOK GÜLÜNÇ !

TODAY: Oct. 27 at 7PM: Fighting to Protect the Human Rights of Uyghurs - Triangle Center on Terrorism and Homeland Security

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

İnsan hakları İzleme Örgütü(HRW) Asya işleri Direktörü Sophie Richardson: Komünist Çin’in BM. İnsan Hakları Yüksek Konseyi  üyeliğine seçilmesini “Çin’in BM İnsan Hakları Konseyi’nin üyesi olması çok saçma, gülünç ve ibret Vericidir !” sözleri eleştirdi ve sert tepki gösterdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü(HRW)’nün Çin Departmanı Direktörü  Bayan Sophie Richardson, 26 Eylül’de kişisel sosyal medya twitter (X) hesabından konu ile ilgili bir mesaj yayınladı. Richardson mesajinda  İşgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan ve azınlık  olarak tanımlayan Uygurlar,Kazaklar ve diğer Türklere yönelik insanlık ve soykırım suçu işlemekte olan Çin’in bu uygulamalarını  şiddetle eleştirdi ve şunları ifade etti : “Bazıları Çin hükümetinin BM İnsan Hakları Konseyi’ne seçilmesinin kaçınılmaz bir sonuç olduğuna inanıyorlar. Aslında seçilmek isteyen aday ülkelerin  toplam  seçmen  ülkelerin oylarının en az yüzde 50’sini alması gerekiyor. Hiçbir ülke insanlığa karşı suç işleyen böyle bir aday ülke olan Çin’e   oy vermemesi ve  üye olarak seçmemesi gerekir.
Uygurlara kültürel soykırım mı uygulanıyor? – DW – 18.11.2018
Çin, Dünyayı  Para ile Ahlak Arasında  Seçime  Mecbur Ediyor

İnsan Hakları Konseyi üyeliğini yeniden kazanmaya çalışan Çin hükümeti, son zamanlarda medyada Uygur ve Hong Kong Sivil Toplum kuruluşlarının insan hakları  ile ilgili  sosyal ve kültürel etkinliklerini  engellemeye ve yasaklamaya çalışmasıyla  biliniyor.  Özellikle Uygurlara yönelik insanlık ve soykırım suçları   ve etnik katliamları  yaptıkları  ve böylece  insan hakları ihlalleri uyguladıkları   tüm dünya tarafından biliniyordu.  Çin’in ekonomik  gücünü kullanarak    ülkeleri ve uluslararası    toplumu  kendi  yanına eline çekme çabalarını son dönemde giderek  daha da arttırdığı görülüyor. Çin’in bu çabaları  “Diplomasi alanında para ile ahlak arasındaki mücadele” olarak anılıyor.

BM.İnsan Hakları Yüksek Konseyine  üye  2023 seçimleri için oylama 10 Ekim’de yapılacak ve Çin hükümeti şu anda seçimi kazanmak için aktif çaba gösteriyor.

Çin hükümetinin 2023 yılında Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’ne (HRC) seçilmesine ilişkin haberler, toplumun her kesiminden sert tepkilere ve  güçlü protestolara yol açıyor.

Share
780 Kez Görüntülendi.