logo

trugen jacn

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ BİLİCİ : DUK BAŞKANI KADİR VE İSA’NIN GİRİŞ YASAĞI KALDIRILMALI !

türkiye-parlamentosu-bilal-biliji.jpg
UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)
İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici Türkiye’ye giriş yasağı bulunan Dünya Uygur Kurultayı  eski Başkanı Rabia Kadir ile şimdiki DUK Başkanı Dolkun İsa başta olmak üzere   Kanada, Almanya ve İngiltere’de yaşayan Doğu Türkistanlı Uygur Türkü bazı  STK. Yöneticileri ile  bir kısım insan hakları Aktivistlerinin Türkiye’ye olan bu giriş yasaklarının kaldırılması gerektiğini açıkladı.

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici  06 Temmuz 2023 günü  TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmasında Uygur Türklerinin yurt dışında yaşayan önderleri ile bir kısım insan hakları Aktivistlerinin  giriş yasaklarının kaldırılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu :

Japonya, Çin'in baskılarına rağmen Uygurlu Rabia Kadir'e vize verdi

DUK  Başkanları 2.Vatanları  Olan Türkiye’ye Giremiyorlar  

Çin Halk Cumhuriyeti,  1949’da işgal ettiği   Doğu Türkistan’da yaşayan Soydaşlarımıza karşı  günümüze kadar  her türlü baskı zulüm ve insanlık suçları işliyor ve etnik soykırım politikası uyguluyor. Çin işgalindeki ana vatanlarından yurt dışına çıkabilen ve Türkiye başta çeşitli batı ülkelerine  sığınan  Uygur Türkü aydınlar   yaşadıkları ülkelerde kurdukları STK.ları aracılığı ile Çin’in  Vatandaşlarına karşı uyguladığı  baskı, zulüm ve soykırım  suçlarını dünyaya duyurmaya çalışıyorlar. Bunlardan Almanya merkezli  Dünya Uygur Kurultayı Başkanı  eski Başkanı Rabia Kadir,  günümüzdeki Başkanı Dolkun İsa, Kurultayın  İngiltere’de yaşayan eski yöneticisi  Dr. Enver Tohti, Kurultay Sözcüsü Dilşat Reşit(İsveç)  Kanada  Uygur İnsan Haklarını Koruma Platformu  Başkanı ve Kurultay yöneticisi  Av. Mehmet Tohti  Çin’in baskısıyla “ikinci vatanımız” dedikleri Türkiye’ye girememektedirler. Bu Soydaşlarımıza uygulanan bu keyfî ve hukuksuz uygulamanın bir an önce sona erdirilmesi ve kendilerine uygulanan giriş yasaklarının kaldırılması gerekmektedir.Türk hükümetinin kardeşlerimiz üzerindeki  bu hukuksuz kısıtlamalarının bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz.”” ifadelerini kullandı.

Bilal Bilici, Uygur Heyetini TBMM'de ağırladı - 5 Ocak Gazetesi
İYİ Parti Milletvekili Bilici : Uygur Kardeşlerimin Sesi Olacağız. 
İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici Prof.Dr.Erkin Emet Başkanlığındaki bir heyeti TBMM’deki Çalışma Ofisinde kabul ederek bir süre görüştü ve Doğu Türkistan hakkında son gelişmeler hakkında bilgi aldı.
Ziyaret sonrası Özgür Asya radyosu Ankara Temsilcisi Erkin Tarım’a konuşan Milletvekili Sayın Bilici şunları söyledi : ”  “Dünya Uygur Kurultayı Yöneticisi Prof. Dr. Erkin Emet ve beraberindeki  heyetin  Nazik ziyaretleri ve değerli sohbetleri için teşekkür ediyorum.  İYİ Parti’den 28.dönem Adana Milletvekili olarak seçilmiş bulunmaktayım. İYİ Parti kurulduğu tarihten beri Doğu Türkistan davasının takipçisi, destekçisi ve  TBMM’de   Uygur kardeşlerimizin sözcüsü olagelmiştir. Elbette ben de ABD’de olduğu gibi Doğu Türkistan davasına daima katkı  ve destek vermeye ve Uygur Kardeşlerimizin TBMM.’deki bir sözcüsü olma gayreti içinde olacağım.  Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yönelik her türlü  olumsuz tutum ve  uygulamaların takipçisi olacağız ve bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için çaba göstereceğiz. Türkiye’de ve diğer ülkelerde  çeşitli platformlarda  Uygur kardeşlerimizin hak ve hukukuna sahip çıkacağız. Çin yönetiminin 5 Temmuz 2009’daki  Urumçi katliamının 14’üncü yıl dönümü münasebetiyle TBMM’de bu  Urumçi katliamı ile birlikte  Dünya Uygur Kurultayı Önderleri ile diğer Uygur İnsan hakları Aktivistlerin Türkiye’ye giriş yasağının kaldırılmasını talep eden bir konuşma yaptım.  Ben  kişisel olarak Doğu Türkistan davasına sahip çıkmanın ve destek olmanın bir insani ve milli görev olduğuna inanıyorum ve görevimi yapmaya çalışıyorum. İYİ Parti Milletvekili olarak da Partim ile arkadaşlarım ile  birlikte TBMM’de Uygurların sesi olmaya  bundan sonra devam edeceğiz. “ifadelerini kullandı.
Share
3734 Kez Görüntülendi.