logo

trugen jacn

YRP.GENEL BAŞKAN YRD.CISI BEKİN : ÇİN İŞGALİNDEKİ DOĞU TÜRKİSTAN KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!

Milletvekili ve Yeni Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Doğan Bekin. 14 Haziran 2023, Ankara.

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Yeniden Refah Partisi(YRP) Genel Başkan Yardımcı Dış ilişkiler başkanı ve Milletvekili Doğan Bekin: “Doğu Türkistan meselesini tüm  İslam  dünyasının gündemine getirerek  Müslümanlara anlatmaya ve desteklerini kazanmaya çalışacağız.” açıklamasında bulundu.+

Özgür Asya(rfa.org/Uyghur) radyosunun haberine göre YRP Genel Başkan Yrd.cısı Doğan bu açıklamasını Milletvekili olarak yeni seçildiği için kendisini kutlamak için  ziyaret eden Dünya Uygur Kurultayı, DUK Vakfı ve Uygur Akademisi Vakfı heyetini kabulü sırasında ifade ettiğini bildirdi. YRP Genel Başkan Yrd.cısı Bekin Doğu Türkistan STK.larından kurulu heyeti kabulünde  şunları söyledi : “Öncelikle  bizi kutlayan ve Partimizi ziyaret eden Dünya Uygur Kurultayı ve Uygur Akademisi  Heyetine  bu nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum.  Partimiz  kurulduğu  geçmişten  beri  Doğu Türkistan sorunu ile ilgilenmiş ve sürekli  gündem tutmaya çaba göstermiştir.  Parti olarak devamlı  olarak  Çin’in Uygur  zulmüne karşı çıktım ve Uygur Kardeşlerimizin sesi olmaya çaba gösterdik.  Bundan sonra ise,Doğu Türkistan meselesini TBMM’de gündeme getirerek bu sorunun halli için yol ve yöntemlerini araştıracağız.  Ayrıca, Doğu Türkistan’daki su ciddi durumu TBMM’deki diğer siyasi partilere mensup milletvekillerine anlatmak ve  onların da katkısını sağlayarak  birlikte çalışmak istiyoruz. Partimiz için Doğu Türkistan konusu kırmızı çizgimizdir, öncelikli ve  önemli bir konu olarak her zaman gündemimizde olacaktır.

Doğu Türkistan Meselesine İslam Ülkelerine Anlatacağız

Yeniden  Refah partisi olarak , İslam  Ülkeleri Birliği’hnin  kurulmasını ve Türkiye’nin  de bu birlik için aktif olarak yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Partimiz  Türkiye’nin İslam Birliği  içinde yer almasını  isteyen ve   destekleyen siyasi bir örgüttür. Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu  geçmişte bu partinin üyesi olarak siyaset yapmıştır. Partimiz Müslüman ülkelerle ilişkilerini sürekli olarak gelişmesi  için çaba gösteren ve ilişkilerini en iyi şekilde canlı tutmuştur. Müslüman ülkelerde yapılan uluslararası toplantılara katılmaya devam edeceğiz. Bundan sonra Doğu Türkistan meselesini  Müslümanlara daha iyi anlatma imkanımız  olacaktır.  Biz, Doğu Türkistan meselesini  İslam dünyasına anlatarak onların bilgilenmelerini  sağlayarak kamu oyu aracılığı ile  İslam ülkelerinin hükümetlerini harekete geçirmeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.

dük-türkiye-parlamento-01

Dünya Uygur Kurultayı ve  Uygur Akademisi’nden oluşan heyet, Yeniden Refah  Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin’e  Dünya Uygur Kurultayının çalışmaları hakkında bilgi sundular ve hazırladıkları Doğu Türkistan’daki mevcut durum ile ile ilgili bir raporu da kendisine takdim etti. 

Share
2123 Kez Görüntülendi.