Çin Lideri Xi’nin  İnsanlık Suçları Son Yıllarda Çok Artmıştır.

Çin Lideri Xi Urumçi’deki işgal yönetimine verdiği gizil açık emir ve talimatları ile Doğu Türkistan’daki işlediği insanlık suçları çok artmıştır. Bu suçların başında, Uygur çocuklarının kaçırılması gelmektedir. Uluslararası toplum Vladimir Putin için tutuklama emri çıkarabildiyse, Xi Jinping  için de işlediği  bu insanlık suçlarından dolayı tutuklama emri çakırmalı ve bu suçlardan  dolayı sorumlu tutulmalı ve hesabı alınmalıdır.

tanıtım resmi

Çin’in Uygurlara Yönelik  İşlediği İnsanlık  Suçlar  

Uygur Hareketi Lideri Ruşan Abbas raportajinda Çin’in işlediği insanlık suçları şu başlıklar halinde açıklamıştır :

  1. Ağustos/2022’de   açıklanan BM.lerin hazırladığı Uygur bölgesi İnsan Hakları Raporunda  : ” Çin’in  Uygur bölgesindeki insan hakları ihlallerinin  İnsanlığa Karşı işlenen etnik soykırım suçu olduğu kanıtlanmıştır.
  2. BM.İnsan hakları Konseyinin  açıkladığı  Çin’in  insanlığa karşı işlenen suçları  üye ülkeler tarafından sert şekilde kınanmış ve bu ihlallerini sonlanadırılması çağrısında bulunulmuştur.
  3.  Çin işgal yönetiminin BM. Uygur raporu   ile diğer  birçok insan hakları örgütü  tarafından  yayınlanan  raporlarında  da  öne çıkan insanlık suçları şunlardır :
  • Çin yönetimi Uygur kadınlarını etnik Çinli erkeklerle evlenmeye  zorlamaktadır.
  •  Uygur Kadınları zorla kısırlaştırılmaktadır. Kabul etmeyen Kamplara hapsedilerek cezalandırılmaktadır.
  • Hamile Uygur kadınlarının doğmamış çocukları zorunlu kürtajla katledilmektedir. Bunların için 9 aylık hamileler dahi vardır.
  • Uygur kadınlarının bedenleri, bu soykırımın işlendiği savaş alanına  dönüştürülmüştür.

Ruşen Abbas raportajinde  ayrıca, Alman Volswagen Firmasının Urumçi’deki Fabrikasında Uygurların köle/İşçi olarak çalıştırılmasını gündeme getirdi  ve  “Alman yasalarına göre zorla çalıştırmanın yasaklandığını, ancak Volkswagen gibi şirketler  hala  milyonlarca Uygur’un köle olarak çalıştırmakta olduğunu ve Alman hükümetinin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini de  bildirdi.

Kaynak : https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/nach-haftbefehl-fuer-putin-muss-auch-china-xi-bald-seine-verhaftung-fuerchten-8336501