logo

trugen jacn

UYGUR TÜRKÜ DR.ABDULLAH SON BELGE İLE TOPLAM 7 BULUŞUNA PATENT BELGESİ ALDI

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MEREKEZİ(UYHAM)

İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Kimya Fakültesi’nde biyokimya araştırmacısı   olan Doğu Türkistanlı Uygur Türkü  Dr. Turdi Muhammed Abdullah’ın   son buluşu ile birlikte    icadları için   toplamda aldığı   7 patent  tescili ile uluslararası  bir başarıya  imza attığı açıklandı

Özgür Asya radyosuna yeni  çalışmaları  ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr.Abdullah  en son 14 Ekim’de ABD Patent Ofisi’nden  araştırma projesi sonucu  için  son patent tescil belgesini aldığını  belirtti ve Son buluşu için ise,:”  Haziran 2020’den bu yana tıbbi tedavi yöntemleri  için biyokimyasal materyaller alanında yaptığım  araştırmalarım  sonucu  bu son  aldığım  ile toplam  Patent   sayısı 7’ye ulaşmıştır.” açıklamasında bulundu.

Dr. Turdi Muhammed Abdullah,   Özgür Asya radyosuna bu buluşlarına ABD Patent Ofisi tarafından  verilen   7 Patent Tescil Belgesini de sundu.  Son araştırma sonucunun ise, insan vücudunda tıbbi tedavide  ve cerrahide kullanılan biyokimyasal materyalleri ile ilgili  çalışmalarına  ait olduğunu  de ifade etti.

 

 

Bir 1 kişi görseli olabilir

Uygurca edebi ve bilim dili olmasının yanında  Teknoloji İçin de Yeterli bir Dildir

Dr.Abdullah  Uygur Türkçesinin  çok zengin  ve mükemmel bir dil olduğunu belirterek şunları de ifade etti : ” Çin yönetimi Uygurcayı eğitim ve öğretimden kaldırdı, Bu Uygurların geleceği için  çok kaygı verici bir durumdur. Dil etnik Kimliğin  korunması için  en temel şarttır. Ben ilk ve orta okulu Uygur Türkçesi ile okudum ve   memleketim olan  Laskuy kasabasında  tamamladım. Ana dilim olan Uygur Türkçesi yüzlerce yıllık bir parlak bir geçmişe  sahiptir. Bu dil ile  günümüze kadar ulaşan yüzlerce eserler yazılmıştır. Bu dil ile öğrenim gören   nesillerden   geçmişte   ve günümüzde seçkin Uygur bilim adamları ve  entelektüelleri yetişmiştir. Uygur Türkçesi bir edebi ve bilim dili olmasının yanında aynı zamanda modern teknolojinin adlandırılmasın için yeterli ve  tam karşılayan  çok zengin  söz ve terimlere  sahip   mükemmel  bir  dildir Ancak, Çin hükümeti  günümüzde  Uygurcayı yasaklayarak kültürel bir soykırım uygulamaktadır. Bu durum ise biz Uygurlar için   gelecekte onarılamaz  yıkım ve zararlara yok açacaktır.” şeklinde konuştu.

Dr.Abdullah Başarılarındaki Payı İçin Hocalarına Teşekkür etti

Dr.Abdullah bu uluslararası başarılarında kendisini yetiştiren ve  rehberlik yapan Hocalarını de unutmayarak  erdemli ve vefakar bir insan olduğunu de gösterdi. Kral Abdulaziz Üniversitesi Nano Teknoloji Merkezi öğretim Üyesi ve Danışman Hocası Prof.Dr.Adnan Memic için ” Benim elde ettiğim bu başarılarımda beni yönlendiren eğiten  Hocam Prof.Dr.Memic’in payı büyüktür. Kendisine buradan teşekkür  ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Bir 1 kişi, sakal ve gökyüzü görseli olabilir

Dr.Turdi Muhammed Abdullah Kimdir ?

Turdi Muhammed Abdullah Doğu Türkistan’in önemli ve kadim Kültür merkezlerinden Hoten’e bağlı Loskuy kasabasında   bir Çiftçi ailesinde 1986 yılında doğdu. İlk ve Orta öğretimini Laskuy’de Uygur Okullarında tamamladı.Girdiği Üniversite sınavlarında dereceye girerek , 2011 yılında Shanghai  Tungji  Üniversitesi’nden Kimya Mühendisliği bölümünde öğrenim görmeye hak kazandı.  2011 yılında Kimya Mühendisi olarak mezun oldu ve aynı yıl  Suudi Arabistan’da  Kral Abdul Aziz  Üniversitesi’nde kimya mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimine başladı. 2015 yılında yine aynı Üniversitede  doktora  eğitimine devam etti.  Doktora  eğitimin ardından  “doktora sonrası bir Eğitim süreci olan Post-Dr.  eğitimine  devam etti. 2021 yılından  İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ)’de Biyokimya alanında  eğitim ve araştırmalarına başladı. 14 Ekim 2021’de bu Üniversitedeki bu   buluşu kendisine ABD Patent Kurumunca  7.Paten Tescil Belgesini kazandırdı.

Dr.Abdullah bu Üniversitedeki  bilimsel çalışmalarını başarı ile sürdürmektedir.

TEBRİK VE TEŞEKKÜR :  Çok değerli Hemşehrimiz,  Gururumuz ve Memleketlimiz ve aziz  Bilim insanımız Sayın Post.Dr. Turdu Muhammed Abdullah  Hocamızı bu üstün başarılarından dolayı candan kutluyoruz. Doğu Türkistanlıları çok  gururlandıran, şu  acılı  ve sıkıntılı  günlerimizde bizlere  teselli  ve güç veren bu    başarılı bilimsel çalışmaları için   kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz.(UYHAM)

Share
443 Kez Görüntülendi.