logo

trugen jacn

KAMP MAĞDURU NURSİMANGÜL : ÇİN KONSOLOSU GAZETE İLANI İLE TÜRKİYE’Yİ ALDATIYOR

Doğu Türkistan’da işgalci.sömürgeci ve soykırımcı bir empereyalıst güç olan Çin’in İstanbul Başkonsolosu Sui’nin Türk Milletinin Ramazan Bayramının Gazeteye eparali ilanını kutlamasına yönelik tepkiler sürüyor. Doğu Türkistan’da Dini bayramlar, Oruç tutma Tüm dini ibadetler ile milli ve dini günlerin kutlanmasını ve Nevruz baş tüm geleneksel vee tarihi bayram ve törenlerin kutlanmasını yasaklayan İşgalci Çin’in İstanbul Başkonsolosu Sui’nin paralı reklam ile kutlamasının büyük bir iki yüzlülük ve sahtekarlık olarak niteleyen Doğu Türkistanlılar ve özellikle Kamp mağdurları Çin’in Doğu Türkistan’da yasaklarken, Türkiye’de paralı reklam ile kutlamasını gülünç ve kimseyi bu konuda kandırabilme imkan olmayan bir BÜYÜK BİR YALAN olarak niteliyorlar.

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Ramazan Bayramu Kutlama Mesaji Değerli Arkadaşlar;  Bayramlar içinde sevgi, dostluk ve mutluluk banındınr.  Birlikteliğimizi ve dostluğumuzu en sıcakta tıseceğimiz Ramazan Bayramına ulaştık.  Şahsım Çin istanbul Başkonsolosluğu adına görev bölgemizde bulunan tüm Türk arkadaşlann ve Çin uyruklu Müslümanlanın Ramazan Bayramını en kalbi duygularia kutluyorum ... Mutlu Bayramlar CUI Wel Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu "GÖZDEN KAÇMADAN".  Gülünç duruma düşen, kim!  16:42 'görseli olabilir

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Türkiye’de yüksek öğrenim gördüğü ve yaşamayı seçtiği için Kaşgar’da yaşayan Ana baba Kardeşleri ve tüm ailesini tutuklayarak Çin Nazi Kamplarına hapsedilen TBMM’de İYİ Parti Gurup Toplantısında ailesi Doğu Türkistan’daki işgalci Çin’in başkı zulüm ve soykırım cinayetlerini Çin Nazi / Toplama Kampı mağouru Nursiman Abdurreeşit’in Çin Boşkonsolosu Sui’nin parali reslemiyle bayram kutlamasını anlatarak tarihe düşmeyen ve bir ilki gerçekleştiren Çin Nazi / Toplama Kampı Sui’nin parali reslemi ile bayram kutlamasını gerçekleştiren.Org’a şu sözlerle değerlendirdi:

Akşener: Cinping Perinçek, Erdoğan ve Bahçeli'yi esir almış |  Bağımsız Türkçe

Çin Nazi Kamplarının Mağduru Nursimangül: Çin Yalan Söylüyor
“Kaşgar’daki ailemin sesini duyamadan geçirdiğim Tüm bayramlarımızı  hasret, hüzün,üzüntü içinde  ağlayarak geçiriyorum. Doğu Türkistan’da Yaşayan Ailem, Yakınlarım arkadaşlarım benimle Telefonla Konuşmaya cesaret edemiyorlar çünkü tutuklanmaktan korkuyorlar. Bizimle konuşması  onların Nazi / Toplama kamplarına  hapsedilmelerine sebeptir.  Tıpkı Benim Annem, babam Kardeşim gibi . Doğu Türkistan halkı yıllardan beri Ramazan orucu tutamıyor ibadetlerini Yerine getirmeleri Yasaktır. Gizli Olarak  oruç  tutanlar ağır bedeller ödüyorlar Türkler normalde akrabalarını ziyaret için Ahali Komitesi (Mahalle Muhtarı) ‘ndan izin almak ve onların yanlarında katacağı görevlinin gözetiminde misafir olabiliyorlar.
İşgalci Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki Türklere  böyle  zulümler   yapmakta iken, da,  Çin’in İstanbul konsoloslosu Cui Wei Türkiye’de bir ulusal gazeteye reklam veren güya Türk Milletine bayram kutlaması ile Doğu Türkistan mesaji vermek istiyor. Bu tavır, ne kadar aşağılık bir yalan, ne derece alçakça bir kandırmaca bu ne kadar adi bir göz boyamadır? Çin rejiminin bu utanmazlık ve arlanmazlık ürünü tavrı, Doğu Türkistan Türklerine yönelik insanlık dişi soykırım suçlarını örtbas etmek içindir.Çin, bu konuda elinden gelen tüm sahtekarlıkları kullanmaktan çekinmiyor. Ama Çin Başkonsolosu Sui Wei’nin unuttuğu bir şey var;Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’da Türklere yönelik aşağılık acımasız ve vahşi insanlık cinayetlerini Türk Milleti Dış toplum ve dünya artık biliyor ve bu cinayetlere yeterli olmasa tepki gösteriyor. insanlar artık görüyor, duyuyor ve idrak edebiliyor.Çin’in bu günah yüklü yalanlarını ve sahte gösterilerin arkasındaki soykırım cinayetlerini görüyor ve biliyor artık.
Akşener: Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yok - Bursada Bugün - Bursa bursa haber bursa haberi bursa haberleri Bursa
Orucumuzu Gizli Tutabiliyorduk. Ancak Bayramın Neşesi ve Çoşkusu Kalmamıştı
Ben 2015 tarihinde kadar Doğu Türkistan’daki Ramazan ve ramazan bayramının kutlandığını bizzat yaşadığım için çok iyi biliyorum.  Annem artık İftar ve sahur yemeklerimizi gizlemek için Kapalı mutfağımızda (Yemekler genelde avludaki yazlık mutfakda yapılıyordu) gizli gizli ve iftar sofrasını de dışarıya ışık sızmasın ve oruç tuttuğumuz bilinmesin diye dışarıya ışık sızması mümkün olmayan evmizin içinde arada kuruyordu. Babam, Abim ve kardeşim da artık Teravih namazı için Cami’ye gidemiyor ve evde gizlice kılıyorlardı. Bayramlaşmalar (Eyit Fatihası = Heyit Petisi) artık eski coşku ve neşesini kaybetmişti. Çünkü, Bayram sofralarımızda evimize zorla giren bilmediğiniz, tanımadığınız Çin Komünist Partisi bize bizimle beraberdi ve bizi kontrol ediyor ve bize zehir ediyordu. 
Çin Başkonsolosu Cui Wei bu paralı kutlama reklamı ve diğer ÇKP’nin Yalan propaganda üretim makineleri ile Türk halkımızın zekası ile dalga geçmiştir. Umuyorum ki ferasetli aziz Türk Milletimiz Çin’in bu yalanlarına gerekli cevabı verilecek. Çin Başkonsulusu ve diğer ÇKP’den maaşlı Yalancılar kendi yalanlarını kendileri çalıp yine kendileri oynamaya devam edilebilir.
Atalarımız Ne demişti? : Yalancının Mumu Yatsıya Kadardır.Şimdi elektrik ve elektronik devri. ÇKP Yalanları artık yatsıdan açığa çıkmaktadır.
https://twitter.com/OksayOksay/status/1354384603117719552?s=20
Share
442 Kez Görüntülendi.