logo

trugen jacn
27 Kasım 2014

BBP.GENEL BAŞKANI DESTİCİ : DOĞU TÜRKİSTANLI KARDEŞLERİMİZ SAHİPSİZ BIRAKILDI..!

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Merkezi ve Kocaeli İl Teşkilatı, ‘’Çözüm süreci mi? Bölünme süreci mi?” adlı panel düzenledi. Kocaeli’de bir otelde düzenlenen panele BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti kurucu ve MKYK üyeleri, BBP Kocaeli İl Başkanı Av. Şeref Gönenli ile çok sayıda Kocaeli İl Teşkilat üyesi katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programda şehit aileleri hakkında oluşturulan bir sunum gerçekleştirildi.

                 Daha sonra Kürsü’ye gelen Destici,”Yeryüzünün her tarafında nerede bir Türk İslam coğrafyası varsa ve orada bağımsızlık kazanılmamışsa mutlaka bir zulüm vardır.dedi ve  Doğu Türkistan’daki son gelişmelere değindi ve şöyle konuştu ;

‘DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ KARDEŞLERİMİZ SAHİPSİZ BIRAKILDI’

Konuşmasında, “Yeryüzünün her tarafında nerede bir Türk İslam coğrafyası varsa ve orada bağımsızlık kazanılmamışsa mutlaka bir zulüm var” diyen Destici, bu zulmü en acı ve şiddetli bir şekilde yaşayan coğrafyalardan birisinin de Doğu Türkistan olduğunu, buradakilerin sahipsiz bırakıldığını belirterek, “Başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanımıza seseleniyorum. Şu anda Tayland’a sığınan 300 Doğu Türkistanlı’yı Türkiye’ye almaz, onların katline göz yumarsanız iki elimiz yakanızdadır. 300 binlercesini sorgusuz sualsiz güney sınırımızdan Türkiye’ye sokarken 300 tane bizim kardeşimiz olan Doğu Türkistanlıyı zalim Çin’in insafına terk ederseniz bunu iki cihanda da hesabını veremezsiniz” diye konuştu.
Destici’nin konuşmasının ardından “Çözüm süreci mi? Bölünme süreci mi?” adlı panelin Moderatörü BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan ile Gazeteci-Yazar Ünal Tanık, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez ve yazar Ahmet Türk panel hakkında sunumlar ve konuşmalar gerçekleştirdiler.

KAYNAK : http://www.bugun.com.tr/son-dakika/bbp-genel-baskani-mustafa-destici-haberi/1364057

Etiketler: » » » »
Share
1851 Kez Görüntülendi.