logo

trugen jacn

TÜRKİYE’DEN DOĞU TÜRKİSTAN’İN DAĞLARINA ,TAŞLARINA VE HER ŞEYİNE SELAM YOLLAMAK

Görüntünün olası içeriği: Tuncer Gülensoy, şunu diyen bir yazı 'MDM MİSAK Ahmet Bican Ercilasun MDM-MİSAK Web Sitesinde millidusunce.com millidusunce.com/misak'

Hamit GÖKTÜRK

Ülkemizin önde gelen Fikir adamlarından ünlü Türklük Bilimi Alimimiz (Turkologumuz ) Sayın Prof.Dr.Ahmet Bican Ercilasun Hocamızın Milli Düşünce Merkezi Sitesinde ” Milliyetçilik Üzerine” başlıklı bir makalesi yayınlandı.(https://millidusunce.com/milliyetcilik-uzerine/?fbclid=I)

Sayın Prof.Dr.Ahmet Bican Ercilasun Hocamız bu makalesinde Türk Milliyetçiliğini ” 5. madde : Türk milliyetçisi, milletin toprağını, dağını, taşını; suyunu, denizini, gölünü, ırmağını; bitki örtüsünü, hayvan varlığını, zeytinini, çınarını, kuzusunu, danasını korur; onları daha verimli, daha gelişmiş hâle getirmeye çalışır.” cümleleri ile ifade ediyordu.

Ben Sayın Hocamızın bu yazısını okurken yıllar önce bizzat şahit olduğum ve Hocamın Milliyetçilik tarifine tam tamına uyan Doğu Türkistanlı Analarmızın vedalaşma ve ana vatanlarına selam yollama sahnesini hatırladım. Bizzat yaşadığım ve şahidi olduğum bu olayı siz aziz okyucularımızla paylaşmak istedim;

yitiren Uygur Türk'ü için BM'

Doğu Türkistan’ın Dağlarına ve Taşlarına Selam Yollamak

2008 yılının yaz günleri idi. O yıllarda Doğu Türkistan’dan ez de olsa gidiş gelişler devam ediyordu. Doğu Türkistan’ın Gulca şehrinden olan benim yakın dostum ve Kardeşim Gaffar Ahmet Beyin Annesi kendisini ziyaret için gelmişti. Eşim de kendisini bir kaç Yakınlarımız Hanımlar ile yemeğe davet etmişti. Onların davet edildiği günün sonunda işten geldim. Bu annelerimize selam vermek için onların ağırlandıkları salona girdim.Hanımlar gitmek için toparlanıyorlarmış. Benim geldiğimi görünce tekrar oturdular ve kendilerine selam verdim ve hal hatırlarını sordum ve kısa da olsa biraz sohbet ettik. Daha sonra gitmek üzere kalktılar bu sefer Gulca’dan gelen Gaffar Ahmet’in anası, Hacı Annemiz ile vedalaşma faslı başladı. Davetlilerin arasında bulunan ve Doğu Türkistan’da Afganistan’a birlikte geldiğimiz ve Kayseri’ye beraber iskan edildiğimiz Kayseri’den gelen benim çok sevdiğim Hacı İzzethan Rahmanoğlu Annemiz de bulunmakta idi. Kendisi de Gulcalı olan Hacı İzzethan Rahmanoğlu Annemiz,memleketi Gulca’ya dönecek olan Gaffar Ahmet’in Annesine öyle içten bir sarılışı vardı ki, bundan çok etkilenmiştim. Daha sonra kendisine şu sözlerle selamlar yolladı ve veda etti ” Bütün Kardeşlerimiz başta, Vatanın toprağına suyuna, deryalarına, arıklarına, göllerine, ağaçlarına bütün ösümlüklerine(bitkilerine) dağları ve taşlarına ve aklınıza gelen her şeyine benden çok çok selam söyleyiniz!”sözleri ile aklına o anda gelen her şeyi sayarak gözyaşları içinde uzun uzun selamlarını ifade ederek veda etti.Diğer Hanımlar da göz yaşları içinde amin dediler.Ben hayatımda ilk kez böyle bir vedalaşma sahnesine şahit olmuştum. Bu sözlerden ve vedalaşma sahnelerinden çok etkilenmiştim ve bundan çok duygulandım Bu cümleler Doğu Türkistanlı Annelerimizin ana vatanları Doğu Türkistan’a olan özlem,hicran ve sevgilerinin birer ifadesi idi. Bu derin ve anlamlı veda ve selamlama cümleleri ana yurtlarına olan muhabbet ve hasret pınarlarından fışkıran birer hicran dolu ifadelerdi.

Doğu Türkistanlı bu her 2 Hacı Annelerimizin bu vedalaşmaları son veda ve sarılışları imiş.Çünkü,her ikisi de bir yıl sonra vefat ettiler.

Allah’ın rahmetine kavuşan Ahirete intikal eden bu aziz Uygur Türkü Annelerimizin bu vatan sevgileri Sayın Prof.Dr.Ahmet Bican Ercilasun Hocamın Milliyetçilik tarifine tam uyuyor.

Allah cümlesini rahmet ve mağfiret eylesin.Mekanları cennette olsun.Amin

Share
646 Kez Görüntülendi.