logo

trugen jacn

İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SAYIN MUSTAFA YENEROĞLU’NDAN ÇİN’İN TÜRK SOYKIRIMINA TEPKİ

Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Resimleri ile ilgili görsel sonucu

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Dünya’da zulme uğrayan mazlum ve mağdurlara olan içten ilgisi ve özellikle Çin işgali altındaki Mazlum Doğu Türkistan Türklerine olan derin alakası ile tanıdığımız TBMM.Eski İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Yeneroğlu’nun Doğu Türkistan hassasiyeti ayni şekilde devam ettiriyor.

İstanbul Mililetvekili Sayın Yeneroğlu Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki acımasız ve vahşi cinayetlerine yönelik tepkisini twitter hesabı üzerinden yaptığı çok değerli ve önemli paylaşımları ile sürdürmeye devam ediyor.

Milletvekili Sayın Yeneroğlu : Doğu Türkistan’da Yaşanan İnsanlık Dramına Sessiz Kalınmamalı !

Çin İşgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki soykırımları ve adice ve alçakça “İkiz-Kardeş Aile” uygulamasına tepki gösteren Sayın Mustafa Yeneroğlu Çin’in bu aşağılık insanlıkdışı cinayetine karşı tepkisini şu sözler ile ortaya koydu ; ” Çin’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalınmamalı! Eşleri toplama kamplarına gönderilen evli Müslüman kadınlar devamlı olarak yataklarını Çinli memurlar ile paylaşmak zorunda bırakılıyor. Paylaşımında ABD’li insan hakları savunucusu ve aktivisti Kenneth Roth’un ingilizce olarak yaptığı açıklamalarına da yer vermiş bulunuyor.

Mustafa Yeneroğlu@myenerogluÇin’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalınmamalı! Eşleri toplama kamplarına gönderilen evli Müslüman kadınlar devamlı olarak yataklarını Çinli memurlar ile paylaşmak zorunda bırakılıyor…Tweeti Alınt

This image has an empty alt attribute; its file name is F5s3fgyl_normal.jpg

Kenneth Roth@KenRoth · 5 Kas”Married Chinese Muslim women are regularly forced to share the same bed as male officials sent by [the Chinese] government to monitor them when their husbands are being indoctrinated in internment camps.” https://trib.al/b78tNmF @HRW background: https://trib.al/wKkxQ3Y

İstanbul Milletvekili Sayın Yeneroğlu : Doğu Türkistanlı Müslüman Türkler Sistematik olarak Soykırım İle Karşı karşıya !

İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Yeneroğlu New York Times gazatesinde 16 Kasım 2019’da yayınlanan ÇKP Üst Yönetiminin 403 sayfalı “Gizli Uygur Soykırım Belgesi ” ile ilgili olarak şanları ifade etti ; ” Basına sızan belgeler, #Çin‘in #Sincan bölgesinde #UygurTürkleri‘ne yönelik insanlığa karşı suç oluşturan politikasını göz önüne seriyor. Milyonlarca Müslüman sistematik biçimde yok edilmekle karşı karşıya.. “

Basına sızan belgeler, #Çin‘in #Sincan bölgesinde #UygurTürkleri‘ne yönelik insanlığa karşı suç oluşturan politikasını göz önüne seriyor. Milyonlarca Müslüman sistematik biçimde yok edilmekle karşı karşıya..

TEŞEKKÜR : Doğu Türkistan Türklerinin içte ve diaspora’da çok sıkıntılı olduğu günümüzde bizim için çok önemli ve değerli bu açıklamaları için teşekkür eder,minnet ve şükranlarımızı sunarız.(UYHAM)

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
825 Kez Görüntülendi.