logo

trugen jacn
28 Kasım 2016

İŞGALCI ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN’DAN SONRA SURİYE’DE MÜSLÜMANLARI DE VURACAK

İşgalcı Çin yönetimi,1949’dan beri işgal altında tutarak bütün zenginliklerini sümürdüğü ve çalarak ve talan ederek  Çin’e kaçırdığı yetmiyor gibi bu ülkenin tarihi sakinleri ile gerçen sahipleri olan Uygur Türklerini toptan yok etmeye çalıştığı bütün dünyanın kabul ettiği bir gerçektir.İşgalçı Çin,bu kez hiç bir sınırı ve politik birlikteliği olmamasına dağmen 6 yıldan beri devam eden  Suriye iç savaşına asker yollayarak  madahil olmak istiyor.İşgalçı Çin,bu suretle Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerinden sonra bu kez Suriye’de Müslümanları da vuracak.

china-special-forces-with-ar-15-660x431

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin hükümeti, Rusya’yla; Suriyeli Muhaliflere ve IŞİD’e karşı savaşan Esed’e yardım için sahaya askeri birlik göndermesi önerisinde anlaştı. Çin parlementosu, geçtiğimiz pazar Çin birliklerinin yurtdışındaki terörle mücadele görevlerini icra etmelerine olanak sağlayan yasa tasarısını kabul etti. Tasarı geçtikten sonra Çin; 5000 seçkin özel kuvvetini Suriye’deki saha operasyonu için görevlendirmeye hazır olduklarını duyurdu.

Çin kara kuvvetleriyle 5 süper güçlü ülke arasında olarak biliniyor. Bununla birlikte Çin terörizmle karşı karşıya geldiğinde dünya üzerindeki en tecrübesiz kara kuvvetleri olarak da biliniyor.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu altında faaliyet gösteren Çin özel kuvvetlerinden biri de “Sibirya Kaplanı” olarak biliniyor. Bunlar herhangi bir özel durumda operasyonları yürüten kara kuvvetleridir. Onlar hem havada hem suda eğitilirler. Çin 2000 seçkin Sibirya Kaplanı’nı Suriye’ye IŞİD’e ve Şam’ın Fethi Cephesi’ne karşı saldırı düzenlemelerine yardımcı olmaları için İran, Hizbullah ve Esed’e göndermeyi planlıyor.

Sibirya Kaplanları’yla beraber çalışan ve ortak misyona sahip olan, terörizm operasyonlarına karşı yetiştirilen bir diğer Çin özel kuvveti ise “Gece Kaplanı”dır. Çin aynı zamanda Suriye’ye 3000 Gece Kaplanı da yollamayı planlıyor.

İnternet ve medyada dolaşan bazı raporlara göre Çin deniz donanması Suriye’de görevlendirilen Çin birliklerine olası hava desteği amacıyla Akdeniz’e çoktan gönderildi. Hatta ekimin başlarında benzer haber çeşitleri internet ve medyada yerini aldı fakat bu bilgiler henüz resmi merciler tarafından onaylanmış değil.

Çin, rejimin müttefiklerinden biri olmayı sürdürüyor ve Suriye’de savaş sonrası yeniden yapılanma için 30 milyar doları aşkın miktarda temin etmeyi taahhüt ediyor.

Kaynak : Ümmet-i İslam.com.tr  / Özel Haber   Tercüman: Reyyan İslam

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1448 Kez Görüntülendi.