logo

trugen jacn
07 Haziran 2014

DOĞU TÜRKİSTAN’DA DEVAM EDEN “TÜRK SOYKIRIMI” NE ZAMAN DURDURULACAK ?

 

                    AKADEMİSYENLER BİRLİĞiNDEN   AÇIK MEKTUP

Sayın ABD.Başkanı Obama

Almanya Başbakanı Merkel

ve NATO Gen. Sek. Rasmussen ,

ÇİN HALK CUMHURİYETİ şu anda planlı bir şekilde Doğu Türkistan da yürüttüğü soykırıma devam etmektedir. Çinli yetkililer bir çete mensubunun tutuklanmasını protesto eden bir çetenin dükkanlara karakollara, resmi binalara saldırdığını iddia ediyorlar. Böyle bir iddiaya inanılır mı? Despot Çin yönetimi Doğu Türkistan’ın kadim halkını yok edip, güzel vatanlarını Çinlilere bırakmak için yıllardır aynı oyunu oynamaktadırlar. Zaman zaman baskılarının dozunu artırıp, işkencelerini yaygınlaştırdıklarında, sokağa çıkan masum halkın üstüne asker ve polislerini salmakta ve yıldırıcı katliam yapmaktadırlar.

Resmi Çin haberleri tamamen yanlıştır. Zavallı konumuna düşürdükleri insanlar Çin polis ve askerine ne yapabilir ?

Daha yeni 8 yaşında bir kız çocuğuna Çin polisi tecavüz etmiş ve boğarak öldürmüştür. Bu bir Amerikalıya ya da bir Alman’a yapılsa böyle sessiz kalır mıydınız ?

Doğu Türkistanlıların evleri uydurma bahanelerle gece yarısı basılıyor, yatak odalarına kadar giriliyor,tartaklanıyorlar,elleri kolları kırılıyor ve aşağılanıyorlar. Ayrıca dilediklerini tutuklayıp götürüyorlar. Ama sizler susuyorsunuz. Lütfen söyleyin , niçin susuyorsunuz ?

Yapılan gösteri yürüyüşlerini bahane ederek Türkiye’ye insan hakları ve demokrasi dersleri vermeye çalışıyorsunuz. Kendi ülkelerinizde demokratik gösterilere karşı daha sert müdahaleler yaptığınızı da tüm dünya biliyor. Sizleri bu çok çelişkili davranışlarınızdan vazgeçmeye çağırıyoruz. Ama lütfen insanlıktan vazgeçmeyiniz !

Eğer azıcık insani duygunuz varsa Doğu Türkistanlıların karşılaştığı insanlık dışı soykırıma ilgisiz kalmamalısınız. Lütfen, Çinli zalimleri durdurmak için insanlığınızın gereğini yapınız. Ya da insan haklarına demokrasiye sahip çıkıyormuş gibi roller üstlenmeyiniz. İnsanlık sizden azıcık insanlık bekliyor, bu beklentiyi boşa çıkarmayınız !

Bizler üniversitelerde çalışan ve bir sivil toplum kuruluşu olan ‘’Akademisyenler Birliği’’ nin üyeleriyiz. Henüz sizlerden ümit kesmedik. Dünya barışı için el ele olmamız gerekir diye düşünüyor ve sizleri göreve çağırıyoruz. İnsanlığa yönelen her harekete karşı çıkmalıyız, bu Çin de de olsa insani reflekslerimizle ezilenlerin yardımına koşmalıyız. Aksi takdirde tarih sizleri en acı bir şekilde yargılayıp, mahkum edecektir. Hitler, Musolini ve Stalin gibi zalimlerin durumuna düşmeyiniz !

Saygılarımızla.

Akademisyenler Birliği Derneği

Kaynak  : http://www.akademisyenler.org.tr/giris/?p=291

Etiketler: »
Share
1076 Kez Görüntülendi.