logo

trugen jacn
17 Mayıs 2014

UYGUR TÜRKLERİ İÇİN İMZA KAMPANYASI !

           Uygur Türkleri için imza kampanyası

 Avrasya Bir Vakfı Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Basın Sözcüsü Hasan Taşkın, Çin’den kaçarak Türkiye’ye iltica talebinde bulunan, aralarında hamile kadın ve çocukların da olduğu 35 Uygur Türk’ü için imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

 ASAM Basın sözcüsü Hasan Taşkın, Çin’den kaçarak Türkiye’ye iltica talebinde bulunan aralarında hamile kadın ve çocukların da olduğu 35 Uygur Türk’ünün vizeleri olmadığı için 1.5 aydır Atatürk havalimanında Türkiye’ye girmeyi beklediklerini hatırlatarak, “Türkiye bu misafirlerini Atatürk Havalimanı’nda yeme-içme ihtiyaçları karşılayarak ağırlıyor. Mağdur insanların mağduriyetlerinin giderilmesinde kendisini kanıtlamış olan Türkiye’nin bu konuda da gerekli adımı atacağına inanıyoruz. Bu misafirlerin havalimanındaki mağduriyetinin biran önce bitmesi için ASAM olarak imza kampanyası başlattık” dedi.

Taşkın, imza kampanyasının birkaç gün içinde sonuçlandırıp Dışişleri Bakanlığı’na sunacaklarını da ifade ederek, “Bu kampanya ile amacımız, toplumsal duyarlılık göstermek ve kamu oyunun da bu konuda desteğini almaktır” şeklinde konuştu.

Çin’den kaçan 35 Uygur Türk’ünün, çeşitli havayolları ile Dubai, Katar ve Malezya üzerinden İstanbul’a geldiği ve vizeleri olmadığı için pasaport kontrolüne takıldığı belirtildi.

TAV AĞIRLIYOR

Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV da, Türkiye’ye iltica talebinde bulunan Uygur Türkleri’ni ağırlıyor. Resmi bir yanıt gelene kadar havalimanında ihtiyaçlarının giderileceğini belirten yetkililer, gerekli durumlarda sağlık hizmetinin de verildiğini aktardı.

Kayanak  : http://haber.stargazete.com/guncel/uygur-turkleri-icin-imza-kampanyasi/haber-882175

Etiketler:
Share
1020 Kez Görüntülendi.