logo

trugen jacn
02 Mayıs 2015

İŞGALCİ ÇİN’DEN MÜSLÜMAN UYGUR TÜRKLERİNE ALKOL DAYATMASI

İşgalci Çin, Müslüman Uygurların Doğu Türkistan’da sahibi olduğu lokanta, dükkan ve AVM’lere içki ve sigara satma zorunluluğu getirdi. Uygur halkı ise inançlarına yapılan bu saldırıya tepkili.

3379

İŞGALCİ Çin esaret altında tuttuğu Müslüman Uygur Türklerine yeni bir zulüm uygulaması başlattı. Dün itibariyle uygulanmaya başlayan yasa ile Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur halkının artık lokanta, dükkan ve alışveriş merkezlerinde içki ve sigara satılması zorunlu hale geldi. Yasaya göre Uygurların dükkanlarında en az 5 çeşit içki ve sigarayı bulundurması artık bir mecburiyet.

UYGULAMAYANA CEZA

Bu genelgeye yeterince önem vermeyen veya istenilen içki ve sigara çeşitlerini satışa hazır bulundurmayanların dükkan ve işyerlerinin kapatılacağı ve haklarında yasal soruşturma açılacağı belirtiliyor. Bölge halkı ise böyle bir yasanın açık bir şekilde bir demokrasi ihlali olduğunu belirtiyor.
YENİ KATLİAM BAHANESİ

Çinli İşgalcilerin bu yeni genelge ile Müslüman Uygur Türklerinin kutsallarına hayasızca saldırmak ve inançlarına aykırı bu maddeleri bulundurmak ve satmaya zorlamak suretiyle kışkırtmak istediğini söyleyen Uygur halkı, “Bu tamamen bizleri kışkırtmak için çıkarılmış bir yasa. Bizi katletmek için kendilerince neden üretme çabası içindeler” ifadelerini kullanıyor.

KAYNAK : Vahdet Gazetesi 02.05. 2015

Etiketler: » » » » »
Share
1470 Kez Görüntülendi.