logo

trugen jacn

DOĞU TÜRKİSTANLI GANİ TEK KİŞİLİK CESUR EYLEMİNİ 3. YILINDA DA SÜRDÜRÜYOR

Abdurehim Gani (Gheni), Çin’in baskı,zulüm etnik ayırımcılık ve soykırım uygulamalarından dolayı ülkesinden Hollanda’ya gelerek yerlemiş olup, ülkesindeki Çin soykırımını protesto ederek dünya’ya anlatmak için başkent Amsterdam’ın Doom Meydanında başlattığı tek kişilik eylemi 3. yılında da devam ediyor.

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’in Aksu Kentinden olan Abdurehim Gani (Gheni), Amsterdam’da bir Şirkette kimyager olarak çalışıyor. Abdurehim Gani son yıllarda ülkesinde İşgalci Çin’in insanlık dışı cinayetlerinin arttırması, yüzlerce Çin tipi Nazi Kamplarında milyonlarca soydaşlarının insanlık dışı şartlarda tutulması, Çin’in insani ve ahlakı açıdan asla kabulü mümkün olmayan Türk kızlarının Çinli erkeklerle evlenmeye zorlanması Uygur Türklerinin nesillerinin devamını engellemek için üreme yeteneklerinin zorla yok edilmesi yurt dışında yaşayan Doğu Türkistanlıların aileleri ile iletişimlerinin tamamen yasaklanarak kesilmesi ve benzeri etnik soykırım cinayetlerinin zirve yapması üzerine 26 Haziran 2018 tarihinde haftanın her Cumartesi ve Pazar günleri tek kişilik eylemini devam ettiriyor. Korona virüsü salgını günlerinde karantina sebebiyle eylemine bir kaç hafta ara veren  Abdurrahim Gani karantinanın tedbirlerinin gevşetilmesi üzerine faaliyetlerine yeniden başlamış bulunuyor.

Asterdam’ın ünlü Doom meydanında kendi çizimi ile yaptırdığı resim sergisi için gerekli ekipmanları bir araca yükleyerek getiriyor. İşgalci Çin’in Doğu Türkistan Türklerine yönelik yaptığı baskı,zulüm ,işkence ve Çin Nazi Kamplarına ait hazırladığı çarpıcı resimleri bu ekipmanlarına asarak sergisini hazırlıyor.Ayrıca bu resimlerin bir kısmını ise kendisine Belediye’nin tahsis ettiği yerin üzerine sererek sergilemeye başlıyor.Uygur Türklerine özgü geleneksel kıyafetlerini giyerek seyyar mikrofonu ile zaman zaman Çin baskı ve zulmünü bildiği dilleri kullanarak sergiyi ziyaret edenlere sesli olarak de anlatıyor.Bunun yanında ayrıca çeşitli dillerde bastırdığı bilgilendirme notlarını ziyaretlere takdim ediyor.Ziyaretçilerin Doğu Türkistan konusundaki çeşitli sorularını cevaplıyor.

KAAYNAK: TAMGATURK.COM/ÇİNİ-PROTESTO-EDEN-GANİN -TEK-KİŞİLİK – EYLEMİ-3.-YILINDA

Share
357 Kez Görüntülendi.