logo

trugen jacn
01 Kasım 2019

Aydın Anwar ‘ dan

Müslüman Dünyası Doğu  Türkistan  halkını yarı yolda bıraktı derken, genellikle gerçek olanı bir şekilde ifade ediyoruz.

Aşağıdaki resimde dün gece, Ontario’daki Mas’ta yapılan toplantı’da Çin‘in Doğu Türkistan soykırım uygulamaları ve insanların yardım etmek için neler-ışık tutmak için dün gece vardı bir fotoğraf. Bir yıl önce audience, bu konuyu bir yıl önce biliyor mu diye sorduğumda, yarısından biraz daha az elini yükseldi.

Bu oturum birkaç hafta önce, Los Angeles bölgesinde bulunan birkaç #uygurlar isteği üzerine bu oturum, birkaç hafta önce hafta sonu programına alındı. Oturum, şükran günü akşamı saat 8:45 ‘ da (muhtemelen mümkün olan en kötü zaman), diğer iki görüşme ile birlikte yapıldı.

Uyghurla grubu 741 dolarlık uçak biletimi ödedi (Mas, bir şekilde bunun için para için söyledi) ve bu da benim için 9 saatlik bir yolculuk oldu. Sekiz Uygurlar, konuşmaya katılmak ve desteğini göstermek için 60 mil yol sürdü.

Diriliş Ertuğrul ‘ dan Abdurrahman Alp ‘ i oynayan aktör celal al, ingilizce ‘ yi anlayış rağmen desteğini göstermek için ön sıraya oturdu.

Müslüman toplantılar bugün müslüman dünyasında gerçekleşen en büyük vahşet birine öncelik vermek gerekiyor, yine de biz burada olduğumuz yer. Bu görüşmeler bu görüşmeleri başlatmak için, zaten dünyanın acısını çeken ya da yeterince şey yapan Uygurlar değil. Bu sorun o kadar acil ki, ana salona yerleştirilmiş bir oda değil, ana salona yerleştirilmiş layık.

Belki de müslüman dünyasının soykırımı hakkında konuşmak, bu yılki Kongresi ‘ nin “ihsan” ya da mükemmellik konusu değildir. Belki de yeterince ruhani değildir. Ama #Müslümanlar ‘a ihsan’ ı elde etmesini söylüyor ve bunun bir kısmı adalet için ayağa ayakta, o zaman en azından toplum için mücadele eden bir sorunu topluluk.

Yorgunum, yoruldum ve çok yoruldum.

Etiketler:
Share
264 Kez Görüntülendi.