logo

trugen jacn
12 Kasım 2019

Bay Sarıkaya Çin ve Çin işgalindeki Doğu Türkistan’a gazetecilik etiği ile asla bağdaşmayan şekilde Çin’in misafiri ve daveti üzerine gitmiştir. Tarafsız,adil ve hak hukuktan yana gerçek gazetecilik yapmak İşgalci ÇKP. diktatörlüğünün Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere yaptığı baskı,zulüm ve soykırımı onurlu bir insan ve gazeteci olarak maalesef kendi vicdanı ve kalp gözü ile görmemiştir.Yazılarında ise Çinseviciliği ağır basmış vicdanı ve kalp gözü adeta bağlanmıştır. Çin emperyalizminin propagandasını tam da onların istediği şekilde ve onların ağzı ile yazıya dökerek Türk halkını yanıltmaya çalışmıştır. Ayrıca,Çin’in kendisine ilettiği onların düzmece ve yalan resimlerini yazısında kullanmaktan çekinmemiştir. Normal bir gazetecinin icra etmesi gereken bağımsız ve tarafsız gazetecilik mesleğını yapmamıştır.Sokaktaki normal bir Uygur ve ya Kazak Türkü ile konuşmamış ve onların ağzından gerçekleri öğrenmemiştir. Mazlum Uygur Türklerini İşalci ÇKP zalimlerinin ağzı ile suçlamış ve onlara töhmet etmekten insaf ve haya ölçülerini çiğneyerek karalamaktan kaçınmamıştır.
Ayrıca, Komünist Çin’in merkezi Çin ile işgal ettiği Doğu Türkistan’daki sözde gelişme zenginliğini Çinlilerin istek ve arzularına uygun şekilde öve öve bitirememiştir.
Ancak, her gazeteci ve aydın Muharrem Sarıkaya gibi değildir ve olmamıştır da. Türkiye’mizde ve dünya’da Vicdanlı, dürüst,hak hukuk,adalet ve hakkaniyet duygusu taşıyan ve Çin’in Doğu Türkistan Türklerine yönelik etnik soykırım cinayetlerini gören doğruları yazan vicdan sahibi ve şerefli aydınlar ve gazeteciler de çok şükür her zaman mevcut olmuştur.

Bay Sarıkaya BM.T.C.Devletimizin Açıklamalarını Okumuyor Çin’in Mağduru Mazlum Doğu Türkistanlıları Dinlemiyor

Bay Sarıkaya keşki kendi haber sitesi ile Türkiye’nin ciddi ve güvenilir yayın organlarını incelese idi,Çinli baskıcı,işkenceci,zalim bu soykırımcıların bu yalanlarına hemen inanmasa idi. Çin’in kendisine anlattıklarını teyit ve doğrulama gereği hissetseydi. Çünkü,her gün dünyanın en önemli yayın organlarında Çin’in Doğu Türkistan’daki etnik soykırım uygulamaları ile ilgili bir çok haber,analiz ve güvenilir bilgiler yayınl

Ayrıca,16 Kasım Tarihinde New York Times Gazetesinin Pekin Temsilcisi …… Ramzy ‘nın ele geçirdiği ve gazetesinde paylaştığı Çin Komünist partisi Merkez Komitesinin 403 sayfalık ” Uygurlara Etnik Soykarım Projesi” ile ilgili yeni bilgileri okusa idi.

Ayrıca,BM.İnsan hakaları Yüksek Konseyi ile yine BM. Irkçılıkla Mücadele Komitesi(nin geçtiğimiz yıldan beri yayınıladığı Çin’in Müslüman Türklere etnik soykırım yaptığına dair raporlarına kolayca ulaşabilirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Çin’in Türklere Yönelik Soykırımını Durdurmasıını istedi

T.C.Dışiişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu daha 2 gün önce 2020 yılı Dışişleri Bakanlığının Bütcesinin sunuşunda yaptığı konuşmasını okusa idikeşki. AK Parti Genel başkan yardımcısı Sayın Ömer Çelik ve diğer yetkilerin Doğu Türkistan’daki Irkı soykırımlarına dair açıklamalarını okumuş olsa idi keşki ….

T.C.Dışiişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu daha 2 gün önce 2020 yılı Dışişleri Bakanlığının Bütcesinin sunuşunda yaptığı konuşmasını okusa idikeşki. AK Parti Genel başkan yardımcısı Sayın Ömer Çelik ve diğer yetkilerin Doğu Türkistan’daki Irkı soykırımlarına dair açıklamalarını okumuş olsa idi keşki ….

Etiketler:
Share
179 Kez Görüntülendi.