logo

trugen jacn

BALKAN TÜRKLERİ FEDERASYONUNU BAŞKANI SAYIN DUYGUN’DAN DOĞU TÜRKİSTAN’A DESTEK AÇIKLAMASI : SOYDAŞLARIMIZ ASLA YALNIZ VE SAHİPSİZ DEĞİLDİR !

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Sayın Mükremin Duygun nesimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere yönelik baskı,zulüm,etnik asimilasyon ve soykırım cinayetlerine karşı bir tepki de Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Sayın Mükremin Duygun’dan geldi. Doğu Türkistan’ın Çin tarafından işgalinin 70. yılında bir açıklama yapan Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun Doğu Türkistanlıları sevindiren ve çok duygulandıran bu çok önemli ve değerli açıklamasında şunları ifade etti ; ” Balkan Türkleri olarak Uygur Türklerinin uğradığı zulme asla ilgisiz ve uzak değiliz. Doğu Türkistan ve bu ülkede yaşayan Soydaşlarımız asla yalanız ve sahipsiz değildir. Balkan Türkleri olarak her zaman Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyorum.” dedi.

“SÖZ KONUSU KATLİAM NEREDEYSE YOK SAYILDI!”

1 Ekim 1949 Doğu Türkistan’ın komünist Çin tarafından işgali ile başlayan zulüm bu yıl 70’nci yılına girdi. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana 35 milyon Doğu Türkistanlıyı zalimce katlettiğini belirten Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun, “Söz konusu katliam uluslararası arenada hiçbir zaman ilgi çekmedi, neredeyse yok sayıldı. Başta ülkemiz olmak üzere diğer Türki Cumhuriyetlerin verdiği tepkilere rağmen Uygur Türklerinin üzerindeki baskılar günümüzde de artarak devam etmektedir” dedi.

“DOĞU TÜRKİSTAN VE SOYDAŞLARIMIZ ASLA SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Çin’in son zamanlarda, özellikle Türk dünyasının Uygur Türklerini sahiplenmemesi için çeşitli yöntemlere başvurduğuna dikkat çeken Duygun, “Çin, uluslararası platformlarda kardeşlerimiz olan Uygur Türklerini ‘radikal İslamcı’ karalamasıyla sahipsiz ve yetim bırakmaya çalışıyor. Doğu Türkistan ve soydaşlarımız asla sahipsiz değildir” şeklinde konuştu.

Türkiye,Dünya Türklüğü İçin Bir Umut Kaynağı

Türkiye’nin ülke dışında yaşayan Türkler için bir umut kaynağı olduğuna dikkat çeken Duygun şunları söyledi; “Doğu Türkistan ve Balkanlar başta olmak üzere birçok ülkede ‘ Türkiye’ adını duyduğu zaman umutlanan, bizden medet uman soydaşlarımız var. Şu an Doğu Türkistan’da yaşayan Türklerin yaşadıkları sorunları Balkan Türkleri de uzun süre yaşadı. Balkan Türkleri olarak bizler de bu tür zulüm ve baskılara uzak değiliz. Doğu Türkistan’ı anlıyor ve bu zulmün bitirilmesi hususunda gerekenlerin yapılmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.


Kaynak : https://qha.com.tr/haberler/balkan-turklugunden-dogu-turkistan-daki-zulme-tepki/93596/?fbclid=

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
418 Kez Görüntülendi.