logo

trugen jacn
30 Eylül 2019

AK PARTI MİLLETVEKİLİ YENEROĞLU : ÇİN’İN UYGURLARI İMHA POLİTİKASI İNSANLIK SUÇUDUR !

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK,üyesi ve İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Yeneroğlu Çin yönetiminin işgali altındaki Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere yönelik,baskı,zulüm ve etnik soykırımlarına karşı onurlu tepkisini sürdürüyor.

Geçtiğimiz dönem TBMM.İnsan hakları İnceleme Komisyonu Başkanı de olan Sayın Mustafa Yeneroğlu’nun komisyon başkanı olarak yaptığı çalışmalar da tekdir toplamış ve mazlumları sevindirmişti. Doğu Türkistan’daki insana hakları ihlalalerini çeşitli vesilelerle gündeme getiirmiş ve bu konuda raporlar yayınlamıştı.Ayrıca,Çin’in 2014’te ömür boyu hapis cezasına mahkum ettiği Uygurların vicdanı İlham Tohti için de bir kaç kez açıklamalar yapmış ve Çin yönetiminin bu haksız ve hukuksuz tutumunu eleştirmişti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Yeneroğlu kişisel twitter hesabı üzerinden yaptığı diğer bir açıklamasında ise Çin Toplama(Nazi)Kamplarına kapatılan masum Uygur yavruların dramatik durumunu dile getirdi. Sayın Yeneroğlu kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada ” Çin’in hukuksuz ve zorla kapattığı Çocuk Toplama Kamplarındaki Endoktrinasyon(dönüştürme) kamplarındaki Müslüman Uygurların mazlum Çocukları ; Onlar Çin’in bu Yetimihanelerinde assimilasyona tabii.Uygurların imha politikası bir insanlık Suçudur ” cümleleri ile Çin’in Doğu Türkistan’daki bu uygulamalarının bir soykırım ve bunun da bir insanlık suçu olduğunu açıkladı.

AK PARKİ MKYK.üyesi ve İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Yeneroğlu bu kez Çin yönetiminin 2017 yılında Almanya’nin bilimsel bir toplantı için davet ettiği ve bu ülkeye gitmek için Hava alanına gittiğinde aniden ortadan kaybolan ve daha sonra Çin gizli Polisince kaçırıldığı açığa çıkan ve daha sonra 2 yıl gecikmeli idam cezasına çarptırılan Uygur Türkü bilim insanı ve Şinjiang Üniversitese eski Rektörü Prof.Dr.Taşpolat Tayyip(Tiyip) için twitter üzerinden bir açıklama yaparak ” Gizlice ve hukuksuz bir yargılama sonucu gecikmeli idam cezasına çarptırılan ile Uygur bilim insanı Taşpolat Tiyip her an idam edilebilir. Sesimizi yükseltelim !” cümleleri ile gündeme taşımıştır.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı
İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Resimleri ile ilgili görsel sonucu

AK Parti Milletvekili Sayın Mustafa Yeneroğlu kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımda Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan genelinde her mahallede “Ferişteler=Melekler Mektebi ” adı ile masum Uygur çocuklarını etnik Çinli’ye dönüştürmek amacı ile açtığı Endoktrinasyon (Dönürmek) kamplarına dikkat çekerek ” Müslüman Uygurların mazlum evlatları …. Onlar da Çin’in yetimhanelerinde asimilasyona tabi’i. UYGUR TÜRKLERİNİN İMHASI POLİTİKASI BİR İNSANLIK SUÇU !” açıklamasında bulundu.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Uzmanlar AK PARTİ İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Yeneroğlu’nun bu Doğu Türkistan hassasiyetini şu sözlerle cümleler ile yorumluyorlar ; ” Çin emeperyalızminin Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm ve soykırım uygulamaları ile insanlık dışı cinayetlerine tepki göstermek bir İnsanlık onur ve vicdanının gereği Müslüman Türk olmanın bir vecibesidir. Doğu Türkistanlı veya başka mazlum insanların yanında olmak.onları destekleme, zulme ve baskıya tepki göstermek asla bir parti işi değildir.” şeklinde değerlendiriyorlar.

Kaynak : Sayın Mustafa Yeneroğlu’nun Kişisel Twitter hesabı



Etiketler:
Share
442 Kez Görüntülendi.