logo

trugen jacn
08 Mayıs 2019

ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’IN GUMA İLÇESİNDE 77 UYGUR KIZINI ÇİNLİLERLE ZORLA EVLENDİRDİ

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve düğün

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
ÇKP Faşist  işgal yönetimi, Doğu Türkistan’daki Müslüman Türklere yönelik etnik aşağılama, dini ve milli kimliklerini dönüştürme ve soykırım cinayetlerini sözde Uygar dünyanın Türk İslam aleminin  kayıtsızlık ve vurdumduymazlığından cesaret alarak alçakça sürdürüyor.
Ramazanın ilk günü olan 05 Mayıs 2019’da Doğu Türkistan’in önemli ve tarihi merkezlerinden Hoten vilayetine bağlı Guma ilçesinde Müslüman Uygur kızlarını  etnik Han Çinlisi erkeklerle toplu düğün töreni ile zorla evlendirdikleri bildiriliyor. ÇKP resmi medyasında yer alan konuu ile ilgili haberde toplu dügün töreninin ” şaşalı bir şekilde gerçekleştirildiği ve bu toplu evlendirme töreninin ülkedeki Milletlerin kaynaşması ve dostluğunun örneğinin bir göstergesi  olduğu “  iddia edildi, Çin Tv.larında canlı olarak verilen olarak bu alçak tören ile ÇKP. propagandası seviyesinin zirve yaptığı de bildirildi.

 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, kalabalık ve açık hava

Uygur Kızları Tehdit ve Şantaj ile Çinlilerle Zorla  Evlendiriliyorlar  

Doğu Türkistan’dan gelenlerin  ifadelerine göre  böylesi kalabalık  ve büyük çapta  toplu düğün merasiminin ilk kez yapıldığını belirterek “ Ana- babaları Çin Nazi Kamplarına hapsedilen genç Uygur Türkü kızların tehdit ve şantajla bu evliliklere mecbur ediliyorlar. Çaresiz kalan Müslüman Uygur kızları Çin Nazi kamplarında tutuklu  ana baba ve  aile üyelerini kurtarma pahasına Çinliler ile evlenmeye  razı olabildiklerini ifade ediyorlar.  ÇKP Faşist işgal yönetiminin Müslüman Uygur kızılarına  Türk töresine tamamen aykırı ve kutsal dinimizde de yasaklanan bu gibi evliliklere zorlayarak   onların onların dini  izzetlerini ve milli  onurlarını  kırmak amacı taşıdığını ifade ediyorlar . ( 55 kez görüntülendi)

Etiketler: » » » » » » » » » » »
Share
8470 Kez Görüntülendi.