logo

trugen jacn
17 Aralık 2018

BBP.DEN CESUR VE TÜRKÇE ÇIKIŞ : ÇİN’İN AFYON’DA ” OPERA OYUNU” TAM BİR REZALETTİR !

Nidahaber.com’un    haberini yaptığı ve Doğu Türkistan kan ağlarken   Afyon gibi milliyetçi ve muhafazakar bir şehrimizde yapılması planlanan Çin operası rezaletine BBP’den engel olma çağrısı geldi.

BBP’den Afyon’daki rezalete engel olma çağrısı

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

BBP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Süleyman Çağlar, 17 Aralık 2018 Pazartesi günü Afyonkarahisar’da yapılacak olan Çin Operasına engel olunması çağrısında bulundu.

Çağlar, açıklamasında “Çin’in Doğu Türkistan zulmünü kınadığımız bu haftada Çin Operasının ilimize getirilmesini protesto ediyoruz, Çin Operasına çanak tutanları kınıyorum” dedi.

Çağlar, açıklamasında şunları söyledi:

“Daha dün Afyonkarahisar’da Uygur Türklerinin maruz kaldığı zulme DUR demek için STK ve siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere Afyonkarahisar halkıyla yürüyüş yaptık.

Çin’in devlet politikası haline getirdiği zulmü ve soykırımı gür bir sesle haykırdık. Yıllardir Uygur Türklerini katleden Uygurlu kadınların ırzına geçen ve bunu tüm dünyanın gözleri önünde yapan çin devletini lanetledik.

Lakin bu ne aymazlıktır, bu ne utanmazlıktır ki Afyonkarahisar valiliğinin, üniversitemizin ve TOSYÖV derneğinin himayesinde Atatürk kongre merkezinde çin devlet operasının gösteri yapacağını duydum. Başımdan kaynar sular döküldü. Şok oldum.

Siz Müslüman değil misiniz, Türk değil misiniz beyler.

Türk ve Müslüman kardeşleriniz zulme uğrarken, katledilirken katil çinin operasını Afyon’a nasıl davet edersiniz?

Bizler Büyük Birlik Partili ve Alperenler olarak bu etkinliği protesto edeceğiz ve iptal edilmesi için her yolu mübah sayıyoruz.

Doğu Türkistan için Afyonkarahisar’da yürüyüş yapan AK Partili , MHP’li, İYİ Partili, Saadet Partili kardeşlerimi ve STK temsilcilerini protesto etmeye davet ediyorum.” dedi. 

KAYNAK :  http://habernida.com/bbpden-afyondaki-rezalete-engel-olma-cagrisi/?f 

Etiketler:
Share
699 Kez Görüntülendi.