logo

trugen jacn

TÜRKMENDAĞI’NDA SAVAŞAN UYGURLARIN TÜRKİYE’YE KABUL EDİLEBİLECEKLERİ BİLDİRİLDİ

05  Nisan  1990’da Kaşgar’ın Pamir dağları eteklerindeki Barın Kasabasında Çinli İşgalcılara karşı yapılan   cihadı  organize ederek gerçekleştiren  ve tarihe BARIN İNKİLABİ olarak geçen Şehit  Komutan  Zeyneddin Yusuf’un  Liderliğini yürüttüğü Doğu Türkistan İslam Partisi’nin  bir kısım Mücahidlerinin geçtiğimiz yıllarda Suriye’nin  Bayır-Bucak bölgesine aileleri ile birlikte gelerek yerleştikleri ve genç Mücahidlerin Türkmendağı Bölgesinde Tükmenlerin  Kurduğu Direniş ve Koruma birliklerin yanında  Zalim Esed ve İşgalci Rus Birliklerine karşı savaştıkları ve büyük  kahramanlıklar gösterdiği  basına yansımıştı. Şimdi ise İdlip bölgesinde olan bu Mücaditlerin savaş sonrası  Türkiye’ye kabul  edilerek yerleştirilecekleri  iddia ediliyor.

Türkistan İslam Partisi üyesi cihatçılar ‘umutlu’: İdlib operasyonu sonrası Konya, Tarsus ve Antep’e yerleştirilebilirler!

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Türkistan İslam Partisi üyesi  Mücahidler Geleceklerinden Umutlu

Suriye’nin  Türkmenlerin yaşadığı stratejik Bayır-Bucak bölgesine geçtiğimiz yıllarda gelerek yerleşen ve Türkmen Mücahid guruplarının yanında  Esed rejimi ile Rus işgal güçlerine karşı büyük kahramanlıklar gösteren  Uygur Türkü savaşçıların  halen bulundukları İdlib’te bulundukları  bulundukları bildiriliyor.

Gazete Yolculuk

Gazeteyolculuk.net  sitesinin Asia Times haber sitesinde yer alan  konu ile ilgili haberi dayanak göstererek verdiği haberde ;   Suriye savaşının başlangıcından bu yana  Türkmen Mücahid gurupları ile  birlikte hareket eden Türkistan İslam Partisi’ne bağlı Türkistanlı  Savaşçıların   İdlib’teki  muhtemel çatışmaların ardından karşılaşmanın ardından Türkiye’nin Antep, Konya ve Tarsus gibi “muhafazakar” şehirlerine yerleştirileceği ileri sürüldü.sultan abdülhamit han tugayı ile ilgili görsel sonucu

Haberde, özellikle Konya için “Kendi işini önemseyen dindar erkeklerle ilgili bir problemi olmayan sakin bir şehir” tanımlaması yapıldığı açıklandı.

Ä°lgili resim

Türkistan İslam Partisi üyeleri, 2011’de ve 2012’nin başlarında bireysel olarak Suriye’de cihatçılarla birlikte savaşa katılsa da 2013’ten itibaren kurumsal olarak bölgeye gelmeye başladıkları de belirtildi.

Suriyedeki UYgur Savaşçıların resimleri ile ilgili görsel sonucu

Kaynak : https://gazeteyolculuk.net/turkistan-islam-partisi-uyesi-cihatcilar-umutlu-idlib-operasyonu-sonrasi-konya-tarsus-ve-antepe-yerlestirilebilirlerE 

Etiketler: » » » » » »
Share
2355 Kez Görüntülendi.