logo

trugen jacn

ÇİN’İN ZULMÜNÜN MAĞDURLARI ÇİN NAZİ KAMPLARINDAKİ AİLELERİNİ ANLATIYOR – 1

تۈركىيەدە ياشاۋاتقان ئۇيغۇرلاردىن ئابدۇرېھىم ئىمىن ئەپەندى ئائىلىسىدىن تۇتقۇن قىلىنغانلار ھەققىدە مەلۇمات بەرمەكتە.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Doğu Türkistan’daki İşgalci Çin’in baskı,zulüm insanlık dışı cinayet ve soykırım uygulamalarından kaçarak  Türkiye’ye sığınan  ve Çin Nazi Kamplarındaki Ailesinin durumunu  öz kimliği ile  tanık olarak anlatanlardan biri  Abdurrahim Emin oldu. Abdurrahim Emin, Kaşgar’in Feyizabat İlçesinde  doğdu. Kaşgar Pedagoji Enstitüsü’nde öğrenci iken, 30 Haziran 1997’ “Okulda namaz kıldığı de Milli Bölücü ve Rejim aleytarı fikirlere sahip olduğu suçlaması ile 21 Uygur  öğrenci arkadaşı ile birlikte tutuklandı ve  Kaşgar’daki bir Emekle Dönüştürme Kampında ağır işlerde çalıştırıldım ve  2000 yılında tahliye edildim. Hapisten çıktıktan sonra da sürekli takip ve gözetim altında yaşamak zorunda bırakıldı. Öğretmen olarak  bana iş verilmediği için  ben de ticaret mesleğini yapmaya mecbur oldum ve merkezi Çin’e gitmek zorunda kaldım.  05 Temmuz 2009 Urumçi katliamından sonra merkezi Çin’de bulunan Uygurların memleketlerine zorla gönderilmesi üzerine Kaşgar’a  ben de geri döndüm ve tekrar tutuklanarak 3 ay hapis yattım. Uygurlara ve benim gibi eski siyasi mahkumlara olan baskı ve kontröller çok ağırlaşmaya başladı.Ülkemde yaşamak imkanı kalmadı . Bunun üzerine 2013 yılında Merkezi Çin’e geldim ve burada Çinli insan kaçakçılarınayüklü miktarda  para vererek önce Vietnam’a   kaçtım  ve daha sonra  Malezya’ya kaçtım. 2014 yılında ise Türkiye’ye geldim ve halen istanbul’da yaşamaktayım. Aynı zamanda şair ve yazarım.Uygur Türkçesi ile basılmamış şiirlerim vardır.

Abdurrahim Emin Doğu Türkistan’da Bulunan Ailesini Anlatıyor

  • Ben Çin’in baskı zulmünden  dolayı yurt dışına kaçtıktan sonra Eşim Hatice 18 Ekim 2015’da tutuklanarak 7 yıl hapse çarptırılmıştır. Eşimin iki kız kardeşi Rukiye ve Hurşide….. de tutuklanarak 5’er yıl hapse mahkum edilmiştir.
  • 13 yaşındaki kızım Büyük  ana ve babasının yanından zorla alınarak Uygur çocuklarının asimile edilerek Çinli’ye dönüştürüldüğü bir Yetimler Yurduna yerleştirilmiştir.
  • 2017 yılının Mayıs ayında  Mahallemezi bir operasyon için gelen Çin İşgal Polislerine ait bir Polis aracı evinin önünde oynamakta olan kızım  ile oğlum   şaibeli bir trafık kazası ezmiştir. Kızım  hemen kaza mahallinde oğlum  ise kaldırıldığı hastanede hayatlarını  kaybetmiştir.
  • 2016 yılının başlarında daha önce ÇKP.Yerel Sekreteri olarak görev alan Babam  Emin ile Kardeşlerim Abdulkadir ve Abdulhekim adlarındaki 2 kardeşim tutuklanarak hapsedilmiş.
  • 2017’de ise Halide ve Fatma Emin adlarındaki 2 kız kardeşim göz altına alınarak Çin Nazi Kamplarına kapatılmıştır.
  • 60 yaşındaki Annem  Hurnisa Hanım ise,babamın tutuklanmasından sonra  ev hapsine mahkum edilmiştir.

Ailemden tutuklanan ve Çin Nazi Kamplarına kapatılanların  sayısı benim bilebildiğim kadarı ile toplam 10 kişidir.

Çin Nazi Kamplarında tutuklu veya hapiste bulunan eşim, Çocuklarım,  Ana Babam ve Kardeşlerim ve diğer yakınlarımdan 2016’den beri hiç bir haber alamıyorum.

Doğu Türkistanlı Kardeşlerime Çağrımdır ;

Günümüzde Doğu Türkistan’daki  İşgalci Çin yönetiminin baskı,zulmü ile dönüştürme ve soykırım uygulamaları  tavan yapmıştır. Biz  ülkemizde bulunan Aile ve yakınlarımızın daha fazla baskı görmemesi için onlara yapılan zulüm hakkında konuşmaktan  şimdiye kadar kaçındık ve Çin’in baskı ve zulümlerini bir şekilde gizledik.Artık Doğu Türkistan’da bıçak kemiğe dayanmıştır. İşgalci Çin’in baskı ve zulmü için Müslüman Türk olarak yaratılmış olmak yeterli bir sebep haline gelmiştir. Bütün Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin  Doğu Türkistan’daki Çin’in  baskı,zulüm,insanlık dışı cinayet,dönüştürme vee esoykırım uygulamaları ile özellikle Çin Nasi Kamplarına atılan aile ve yakınlarımız hakkında tanık olarak   bildiklerimizi aktaralım, konuşalım .

Bütün Doğu Türkistanlı Kardeşlerimi Çin zulmünü ifşa etmeye çağırıyorum.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1313 Kez Görüntülendi.