logo

trugen jacn

ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’DA OKULLAR VE RESMİ BİNALARI NAZİ KAMPINA DÖNÜŞTÜRÜYOR

İşgalci Çin Doğu Türkistan’daki bütün resmi binaları Toplama Kampı yapmaya başladı

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

İşgalci Çin’in  Doğu Türkistan’daki bütün   Okul ve resmi binaları Toplama Kampına dönüştürmeye başladığı  bildirildi. Son zamanlarda İşgalci Çin’in Doğu Türkistan’da tesis ettiği Toplama Kamplarına kapatılanların  sayısı çoğaldıkça işgalciler de alternatif yöntemlere başvurmaya başladıkları açıklandı.

8 Temmuz Bitter Winter haber sitesinde Doğu Türkistan’ın Kumul vilayetine bağlı Shigobi şehrindeki bazı sağlık ocaklarının Toplama merkezine dönüştürüldüğü ve kısa bir süre sonra kalabalık yüzünden insanları inşası daha yeni tamamlanan toplama kamplarına nakledildiği yer alıyor.

Bilgilere göre Kumul vilayetindeki diğer bir toplama kampının kapısına “Şikayet ve Hukukçuluk Eğitim Merkezi” yazılan tabelanın asıldığı ve çevresinin sıkı bir güvenlik önlemi ile korunmakta olduğu da belirtiliyor.

2017 yarı yıl tamamen erkeklerin tutsak edildiği diğer yarısında ise kadınların tutsak edilmeye başlandığı, toplama kampı civarındaki ahalilerin sürekli olarak komünist parti şarkıları söyleyen kadın seslerini duyduğu da bildiriliyor.

Kumul vilayetinden muhabire konuşan gizli tanığın verdiği bilgiler ise Kumul vilayetine bağlı Yiju bölgesindeki 13. Ceza evinin Kampa dönüştürülmeye başladığını, ayrıca mesleki ve teknik Okulu yazılı tabelalar asılan küçük çaptaki kamplarında bulunduğunu, içinde tutulanların Uygurlar olduğunu da ortaya çıkarıyor.

Kaynak : http://habernida.com/Isgalci-Cin-Dogu-Turkistandaki-Butun-Resmi-Binalari-Toplama-Kampi-Yapmaya-Basladi/

 

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
2593 Kez Görüntülendi.