logo

trugen jacn
16 Temmuz 2018

DOĞU TÜRKİSTANLILAR NEW YORK’TA ÇİN’İ PROTESTO ETTİLER

İşgalci Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm ve  soykırım uygulamalarından kaçarak ABD.’ye sığınan  Doğu Türkistanlı Uygur ve Kazak ve   Türkleri New York’taki  Birleşmiş Milletler  Binası önünde bir protesto gösterisi düzenlediler.  Gösterilerde Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı baskıcı, otoriter ve insanlık dışı uygulamaları protesto ettiler.

Görüntünün olası içeriği: açık hava

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Doğu Türkistanlı  Uygur ve Kazak  Türkleri, New York’ta Çin’in, Doğu Türkistan’da uyguladığı baskıcı, otoriter ve insanlığa aykırı davranışları yüzünden Birleşmiş Milletler binası önünde protesto etti. Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı baskıcı rejim gün geçtikçe dozajını arttırıyor.

URİMÇİ KATLİAMI NEW YORK’TA PROTESTO EDİLDİ

Amerika’da yaşayan Kazak ve Uygur Türkleri kendi aralarında habelerşerek New York’ta Birleşmiş Millet binası önünde Çin’i protesto etti. “Faşist Çin Doğu Türkistan’dan defol, Katil Şi Cinping, Doğu Türkistan’a özgürlük” gibi pankartların açıldığı protesto gösterini yapan Türk gençleri olaysız bir şekilde olay yerinden ayrıldı.
DOĞU TÜRKİSTAN’DA KURAN’I KERİM YASAKLANMIŞTI

Doğu Türkistan’da dini travma uygulamalarına bir yenisi eklendi. Çinli yetkililer 2012 yılı öncesinde basılan tüm Kuranların toplatılması emrini verdi. Yetkililer tarafından 2012 yılından önce basılan Kuran’ların “aşırılıkçı” unsurları beslediği, bu nedenle bulundurulmalarının yasa dışı olduğu iddia edildi.

Kaynak :   Qırım Haber Ajansı (QHA)

Etiketler: » » » » » » »
Share
1076 Kez Görüntülendi.