logo

trugen jacn

ÇİN, UYGURLARIN ÇOCUKLARINI YETİMHANELERE YADA ÇİNLİ AİLELERE EVLATLIK VERİYOR

Çin, idaresindeki altında Uygur bölgesinde çeşitli bahaneler ile tutuklayarak Siyasi Eğitim Merekez (Çin Nazi Kamplarına) kapattığı Uygurların ortada kalan çocuklarını Yetimhane adını verdikleri Çocuk Kamplarına kapatıyor. Ebeveynleri yeniden eğitim kamplarına hapsedilen çocuklar ailelerinden bu şekilde zorla koparılıyor. Ana- Babaları Eğitim Kamplarında olan bu Çocukları yakınılarının himayesine verilmiyor ve Çin’in diğer bölgelerinde yaşayan etnik Çinli ailelerin yanına evlatlık olarak yerleştiriliyor. Çok olumsuz şartlarda tutulan ve körpecik hayatları karartılan ve Akrabalarından çok uzakta tutulan bu yavruların durumları tek kelime ile Korkunç olarak tanımlanıyor. Uygur Bölgesinde Uygur halkına karşı baskı,zulüm ve Nazi Kamplarına kapatılıp ailelerin parçalanması ve evlatlarından Çin’in içlerine sürülmesi uygulaması devem ediyor. 

Uygur Haber ve Araştırma Merekezi (UYHAM)

Çin’in egemenliğinde ve Müslüman Uygurların yaşadığı Uygur bölgesinde  Çin yönetiminin  Uygur halkına karşı baskı ve zulümleri bütün şiddeti ile devam ediyor.  Uygur  nüfusun kitlesel sürgün edilmesi uygulamasının ardından bu kez Uygurlar  bu kez Yeniden eğitim kamplarına kapatılıyor.  Çinli yetkililer Eğitim Kamplarına kapatılan  veya sınır dışı edilenlerin  ortada kalan çocukları için bir çözüm bulduklarını iddia ediyor.

Bazı yerel kaynaklara göre, ailelerinden koparılan ve ortada  kimsesiz ve yalnız bırakılan Uygur çocuklar  bu kez Yetimhane adı verilen çocuk kamplarına kapatılıyor. Hoten vilayetine bağlı Karakaş İlçesinin Çinibağ  köyünde, polis memuru  olan biri  durumu  şöyle açıklıyor: ” Siyasi Eğitim Kamplarına kapatılan  Müslüman Uygur Çocuklar Ebeveynleri serbest oluncaya çocukları bir yetimhaneye gönderilerek buralarda bakılıyor.  Çünkü bu çocuklara bakacak   kimse olmadığı için bunlar  bu uygulama yapılıyor.,aŞu anda  bizim bölgemisideki bu Yetimhanelerden birinde  50 ile 60 arasında Uygur çocuk var. ” dedi

Uygur bölgesinin Güney  kesimlerinde  bulunan  bir başka Yetimhane çalışanının ifadesi ise şöyle ; ” Çalıştığım Yetimhanenin  koşullar  çok kötü ve tam anlamı ile korkunç.  Yetimhane adı verilen bu kamplarda  6 – 12 yaş arası  Uygur çocukları  küçük  kulübelerde hayvanlar  gibi kapıları kilitli olarak tutuluyor.”

Çin Yurt Dışında Yaşayan Uygurların Yakınlarını Tutukluyor

Uygur bölgesinde yaşayan ve Yurtdışında akrabaları olan Uygurlar genellikle yetkililer tarafından hedef alınmakta ve  çeşitli şekilde cezalandırılmaktadır. Yurt dışında  Sürgünde yaşayan Uygurlar da ülkelerinde yaşayan  aile üyeleri, yakınları ve  akrabalar hakkında bilgi  almakta sıkıntı yaşıyor ve  zorluklar çekmektedir.

Kaynak :  http://www.asianews.it/notizie-it/Xinjiang:-I-figli-dei-deportati-uiguri-rinchiusi-in-orfanotrofio-44332.html  (35 kez)

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1162 Kez Görüntülendi.