logo

trugen jacn

ÇİN’İN CEHENNEME ÇEVİRDİĞİ DOĞU TÜRKİSTAN’DAN YÜKSELEN FERYATLAR – 8

Otomatik alternatif metin yok.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

İki yıl oldu. Sevgili Annemin   sihirli sesine  hasretim ve babamın   bana güç ve ilham veren sesini duyamadım.  İki yıl   tam tamına  730 gün  eder.

Her gün kalbım acıyor ve ben onları düşündükçe hep ağlıyorum.  Kalbim  hasret, acı ve istırap içinde yanıyor.

17 bin 520 Saattır, Annemi, babamı, ağbimi, ablamı,  henüz görüp koklayamadığım ve sevemediğim yeğenlerimi kucaklayamadım.  Anılarımda  küçücük bir bebek  hâlinde  hatırladığım  kuzenimin tatlı gülüş ve erkileşleri   gözlerimin önünden asla gitmiyor.

1 milyorn 51,200 dakikadir Vatanımdan,Ana Baba ve yakınlarımdan habersizim.  Teknolojinin ve özellikle  iletişim araçlarının  baş döndürücü bir hızla geliştiği  çağımızda yanı  21.asrın ilk çeyreğinde  işgalci Çin 1949 yılından beri işgal altında tuttuğu ana yurdum  Doğu Türkistan’i dünyaya  tamamen kapattı. Yurt dışında yaşayan biz Doğu Türkistanlıların  ana yurdumuzda yaşayan ailemiz ve yakınlarımız ile   her hangi bir şekilde  irtibat kurmamızı yasakladı.  Doğu Türkistan’dan hiç bir insan, hayvan veya her hangi bir sesin  dışarıya veya aynı şekilde  yurt dışından da   ülkeye iletilmesi   asla mümkün değil.

Geçmiş yıllarda  her ne sabeple olursa olsun  Türkiye’ye seyahat edenler ve ve ülkemizde bir süre kalarak yaşayanların tamamını Çin Nazi Kamplarına Siyasi Eğitim Verileceği  iddiası ile   tutuklayıp hapsediliyor.  Geçmiş yıllarda ne sebep ile olursa olsun Türkiye’den bu ülkeye gidenler  bu ülkede yaşayan insanlar ile selamlaşan, her hangi bir şekilde temas kuranlar.görüşüp sohbet edenler veya evlerine misafir olarak ağırlayanları de   Hitler’in Nazi  ölüm kampları ile aynı olan  olan Siyasi ve İdeolojik Eğitim Merkezleri adı ile  maskelenen  toplu  ölüm Kamplarına atılıyorlar.
Ben  her gün, saat ve dakika   ülkem,Ailem,Yakınlarım ve arkadaşlarımın bu feci halini duydukça  ağlıyorum. Benim  gibi aynı şekilde Türkiye’de ve diğer ülkelerde yanı Hür dünya dediğimiz Çin’in dışındaki devletlerde yaşayan Doğu Türkistanlılar da   benim gibi aynı şekilde kan ağlıyorlar.

Ana vatanım Doğu Türkistan’daki Ailem,Yakınlarım,akrabalarım ve tüm Milletim aynı şekilde  baskı,zulüm,işkence,asimilasyon ve soykırım uygulamaları karşısında Çin’in cehenneminde  can çekişiyor.  

Doğu Türkistan’daki acımasız Çin vahşetine,insanlık dışı envaiçeşit Çin işkencelerine dünya tarihinde    şimdiye kadar Uygurlardan başka hiç bir Millet ve topluluk şahit olmamıştır. 

Ben,Anamı,Babamı,Kardeşlerimi Akraba ve yakınlarımı tam tamına 730 gün-  17 bin 520 saat ve 1 Milyon 051,200 dakikadır  kendilerini göremediğim gibi seslerini dahi duyamadım.

Annemin  evladının sesine hasret, dert ve istirap dolu ve çok   üzülüyor.
Annem duyamıyor evladının sesini .
Akıllı Cep telefonum var.  Numaram da belli. Ama  günler, haftalar,aylar ve yıllardır   Doğu Türkistan’dan beni arayan hiç kimse yok.

Sevgili Annemin “Oğlum, yemek pişti, hadı Sofraya” diyen sesine hasretim.  Oğlum,  bugün  hava soğuk  hırkayı giyin ve paltonu de unutma diyen bir Annem yanımda değil.

Çocuklar; Oğlum kızım  hemen gelin.Ben size  Oğuzhan efsanesini anlatayım diyen babam  yanımda yok.

Güzel Ağabeyim benim,  beni  şu parka götürüp gezdirirmisin ? diyen bir Kardeşime hasretim.   

Amcacığım,Dayıcığım bana şuradan bir marujna(Dondurma) alırmısın diyen yeğenlerimı görmeyeli tam tamına 2 yıl oldu.  

 Çünkü…

Yüz binlerce  ” Çünkü ”   sorusu ile çevrem tenha , evim bomboş, kafam  meçhüllerle dolu. Sadece gözlerim yaşlı,kalbim ise   hicran ve hasret ile dopdolu.

Gözlerimde dökecek yaş bitti, yaş yok ama  kalbim kan ağlıyor.
Şuna çok şaşırıyor ve hayretler içinde kalıyorum ;  fırlatılan  bir kedi için  Polise şikayet eden ve mahkemeye gidenler var. Türkiye’de ve dünyanın Çin’den ve onun kuklası bir kaç ülke dışında kalan ülkelerde hayvan hakları  diye bir kavram var !

Ama  buna karşılık Çin’de ve Çin’in işgal ve istilası altındaki Doğu Türkistan’da  insan hakkı  diye bir kavram mevcut değil. 

Hayvan haklarının savunulduğu bir Dünya’da biz Çin’in esareti altında yaşamak zorunda kalan Müslüman Uygurların,Kazakların,Kırgizların ve diğer Çinli olmayan Milletlerin İnsan Hakları Yok ?

Biz  Müslüman Uygurlar insan değil miyiz?

Müslüman olmayan diğer  Milletlerin  ” Kafir Hakları ”  varmış ?

Peki Müslüman Türklerin  hakkı nerede?

Biz Müslüman Uygurlar İslam Ümmeti  değil miyiz?  

Günümüzdeki bu çok açık ve net adaletsizliklere kahroluyor ve çok    üzülüyorum .

Üzülüyorum  çünkü, dünyanın doğusunda Asyanın Merkezinde  Çin seddinin başladığı yerde ve Çin  sınırında     Çin işgali altında unutulan Türklerin ana yurdu benim de sevgili ana vatanım  Doğu Türkistan için üzülüyorum.

Yavrusundan  zorla koparılmış  ve kendi çocuğuna  bile sahip olma hakkı gasbedilen ve evladına  çıkamayan  çaresiz Uygur Anneler  için üzülüyorum.

Alçaklıkta sınır tanımayan  ve  bilinçlerinde ırz ve namus kavramları  bulunmayan  şerefsiz ve   Namussuz Çinli ifritlerden ırz ve namusunu koruyamayan  Cesaret ve yiğitlikleri körletilmiş  karşı koyma ve kahramanlık duygularından zorla koparılmış  biçare ve zavallı Uygur gençleri  için üzülüyor ve kahroluyorum.

Bu dünyada Müslüman Türk hele hele Doğu Türkistanlı  Türk  olmak çok zormuş !

Bunu Ülkemden ayrılınca  ancak  öğrenebildim.

Sen Mazlum ve Mağdur Uygur’um;  İşgalci Çin’in bu kadar baskı,zulüm,işkence ve soykırımları altında  çaresizce acı içinde kıvranırken ve inlerken  Üstüne Üstlük seni Birileri “Teröre Bulaşma !”  sözleri ile seni suçlamaya kalkıyor.

Mazlumdan yana olması gerekenler, Zalimin ve senin katilinin sırtını sıvazlıyor.

Kadim ve muhteşem bir kültür ve Medeniyete sahip, benzersiz ve güzel örf adet-gelenek ve göreneklerin igesi,   İlklerin ve  teklerin mücidi ve  sahibi  Asıl Türk Milletinin   şerefli  bir uzvu ve üyesi  bir Halk ; Uygur Türkleri  dünya sehnesinden  silinerek yok edilme tehdit ve tehlikesi ile karşı karşıya !

Bu Millet,yanı Müslüman Doğu Türkistan Türkleri ; Uygurlar, Kazaklar, Kırgizlar temel insan hakları ve  hukuku,demokrasi  ve insanlık değerlerini her şeyden üstün gördüğünü  iddia eden ve bu değerleri korumak  için  güya Ülkeleri bombardıman eden   şu Uygar dünyanın ve küresel güçlerin  gözleri önünde    sessizce yok  ediliyor !

Hani Siz Deemokrasi ve insan Hakları  Kabadayısı ve sözde Havarisi  idiniz  ?  

Nerede Bizim  İnsan haklarımız ?

Ama.sizin derdiniz insan hakları veya hukuk değil ; Petrol,Petrol ve Petrol’dur !

Benim ülkemde bunlardan çokça var ve İşgalci Çin bu Tanri  vergisi zenginlikilerimizi  kullanarak  benim soyumu kurutmaya ve Uygurları tümden  yok etmeye çalışıyor .

Çin benim Ülkem Doğu Türkistan ile yetinmiyor  Komşu Kazakistan ve Kirgizistan’da Orta Çağ Sömürge yöntemleri kullanarak    Büyük Türkistan’ı   önce sömürgeleştiriyor . Daha sonra  ise  bu toprakları tümden  işgal ederek Çin ana karasına katmak için  emin adımlarla ilerlemektedir.

Ah Vatanım!

Ah Milletim!  

İnsan hakları savunucuları nerelerdesiniz ?

Müslüman Alemi nerede?

Ey Ümmet ! Neden sesiniz çıkmıyor ?

Türkçe Konuşan Doğu Türkistanlı Müslüman Türkler Ümmetten değil mi ?

Türk  Dünyası ve  Soydaşlarımız neredesiniz ???

NOT : Yazı sosyal Medya’da İntilix adlı kullanıcının paylaşımı esas alınarak düzenlenmiş ve  yeniden yazılmıştır.Görüntünün olası içeriği: 10 kişi

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
2083 Kez Görüntülendi.