logo

trugen jacn

ÇİN, UYGUR İMAMI OĞLUNU KUR’AN KURSUNA YOLLADIĞI İÇİN 5,5 YIL HAPSE ÇARPTIRDI

بىر كىچىك بالىنىڭ «پارتىيەنى سۆيۈش، ۋەتەننى سۆيۈش» دېگەن لوزۇنكا ئېسىلغان مەسچىتنىڭ ئالدىدا ئولتۇرغان كۆرۈنۈشى. 2017-يىلى 4-نويابىر، قەشقەر.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

ÇKP/Faşsit-Irkçı işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki etnik baskı, zulüm, insanlık dışı cinayet ve soykırım uygulamaları her gün bir az daha katlanarak sürüyor. Uygur Türkü İmam Abdulhabir Ahmet oğlunu 4 yıl önce kendi Mahallesiindeki bir Aile Kur’an Kursuna bir tek gün gönderdiği için tutuklanarak 5,5 yol hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.
Özgür Asya radyosunun yerel yetkililerden edindiği bilgilere dayanarak verdiği habere göre Hoten’in Karakaş İlçesi Urçi Köyü Döngbağ(Yukarıbağ) mahallesi Mescidinin imamı 45 yaşındaki Abdulhabir Ahmet’in 2014 yılında  oğlunun Kur’ani Kerim öğrenmesi için komşusunun gizli olarak açtığı Aile Kur’an Kursuna bir tek gün gönderdiği için tutuklandığı ve yargılama sonucu 5,5 yıl hapis cezasına çarptırdığını bildirdi. Urçi Köyü Yerel yetkilisi ayrıca bu İmam’in ÇKP.’ne bağlı Dini İşler İdaresinden maaş alan resmi devlet memuru olduğunu, yönetiminin bütün talimat ve emirlerini harfiyen yerine getirmesi ve ÇKP çizgisinden asla çıkmayan sadık birisi olduğu için saygın ve bir çok imtiyazlara sahip  bir kişi olduğunu, bunun yanında kendisinin “ 5’te Çok iyi Dini Kişi” olarak  takdir edilmiş olduğunu de  bildirdi.Yetkili, İmam Ahmet’in İşgal rejimine sadık bir “Dini Zat” olmasına rağmen Doğu Türkistan genelinde çok sıkı şekilde yürütülmekte olan “Kapalı Eğitim Merkezleri “ uygulamasında tutuklanmaktan kurtulamadığını  de  bildirdi. Radyo,kendilerine  konuşan Urçi Köyü Güvenlik Müdürünün de  de bu haberi teyit ettiğini de belirtti.


İşbirlikçi İmam Oğlunu Kur’an Kursuna Gönderdiğini Kendisi İfşa Ve İhbar Etmiş
Radyonunu bildirdiğini göre İşgalcilara sadık ve işbirlikçi bu İmam’ın oğlunun 4 yıl önce Mahallesindeki bir gizli Aile Kur’an Kursuna tek bir gün gönderdiğini kendisinin  bizzat ihbar ettiğini de açıkladı. Çin işgal yönetiminin 2016 yılında ülke genelinde  yürütülen  “Mesele Tapşuruş^adı verilen  ve insanların kendi kendilerini ifşa ve itiraf etmeye zorlayan bir kampanya sırasındaki bir toplantı’da bu olayı kendisinin geçmişte işledi bir suç olarak itiraf ve ihbar ettiğini de belirtti. İşbirlikçi İmam’ın bu itiraf ve ihbarı kendisini kurtarmak veya daha yeni imtiyaz ve itibarlar elde etmek amacı ile mi yoksa tehdit altında kaldığı için ifşa ettiği bilinmiyor.Köy güvenlik Müdürü  Sadık İmam Ahmet’in cezasının aslında 7 yıl olduğunu ama suçunu kendisi itiraf ve ihbar ettiği için 5,5 yol hüküm giydiğini de bildirdi.

Köy Yetkelisi 4 çocuklu İşbirlikçi ve sadık İmam Abdulhabir Ahmet’ın 4 çocuğu bulunduğunu ve halen  Bayıngulin Moğol Oblastı’nin merkezi Korla’daki bir Kapalı Eğitim Merkezi’nde  ” eğitilmekte ”  olduğunu de bildirdi.
Uzmanlar 2. Mao olmak için Doğu Türkistan’daki soykırım uygulamalarına yenilerini ekleyen ÇKP.Lideri Xi’nin özellikle Urumçi’ye atadığı çomağı Tibet Canısı olarak ünlenen Çin İrkçı-Nazisi Çin Çüvenggou’nun esas amacının etnik Uygur ve Kazakları bahaneler,gerekçeler ve sebepler icat ederek toptan yok ederek ortadan kaldırmak olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
2429 Kez Görüntülendi.