logo

trugen jacn

ÇİN’İN CEHENNEME ÇEVİRDİĞİ DOĞU TÜRKİSTAN’DAN YÜKSELEN FERYATLAR -6

1949’dan beri ÇKP-Faşist yönetiminin işgali ve sömürgesi altında bulunan Doğu Türkistan’da Pekin’in Urumçi’ye özellikle yolladığı Çin Irkçı- Nazisi Çin Çuvenggou, uluslar arası toplumun duyarsızlığı, tepkisizliğinden dolayı baskı.,zulüm,işkence, soykırım ve insanlık dışı cinayetlerini pervasızca devam ettiriyor. ÇKP işgal yönetimi Doğu Türkistan’ın tarihi sakinleri ve asil sahipleri arasında sinsice fitne fesat tohumları salarak birleşmelerini ve kendilerine karşı geçmişte olduğu gibi beraber karşı koymalarını önlemek için sinsi ayırımcı ve kandırmaya yönelik uygulamalarını sürdürüyor ve yıllardan beri Uygurlara yaptığı baskı,zulüm ve cinayetlerinden Kazak Türklerini vareste tutuyordu. İşgalci Çin geçen yıldan beri Kazak Türklerine karşı da aynen Uygurlara olduğu gibi aynı baskı,zulüm ve etnik Çin cinayetlerini uygulamaya başlamış bulunuyor.
Aşağıdaki  çok önemli haberde ve video görüntüde  Kazakistan’da öğrenci olan ve Anne Babası Çin Nazi Kamplarında tutuklu bulunan iki Kazak Türkü’nün  feryadını bilgilerine sunuyoruz. (UYHAM)

Biz ailece 2017 yılı 9.ayda Doğu Türkistan Künes ilçesinden Kazakhstana sığındık babam ve annem işleri için Doğu Türkistan Künes'e gitmişlerdi fakat hiçbir suçları olmadığı halde aylardır "siyasi terbiye kampı" zındanda Biz kardeşimle burada okuyoruz annemizi babamızı özledik devletimizin bize yardımcı olup anne ve babamızı Çin'in zulmünden kurtarmasını istiyoruzBen çocukların amcasıyım kendim hastayım belimden operasyon geçirdim çalışamıyorum devlet başkanımızdan dışişleri bakanından ricam abimi ve yengemi Çin zındanlarından kurtarmasını istiyorum bize yardım edin! #HumanRıghtsWatch

Kazak Haber paylaştı: 24 Nisan 2018 Salı

Ana ve Babası Çin Nazi Kamplarına Kapatılan 2 Kazak Türkü Çocuğun Feryadı
Biz ailece Doğu Türkistan’ın İli(Gulca) vilayetinin Künes ilçesinde yaşamakta iken birkaç yıl önce Kazakistan’a göç ederek bu ülkeye yerleştik. Annem ve babam 2017 yılının Eylul ayında Künes’te kalan yakınlarımızı ziyaret etmek ve aile işlerini becermek için Künes ilçesine gitmeşlerdi.Bir süre sonra Çinli Polislergelerek onların pasaportlarına el koymuşlar ve Siyasi Eğitim Merkezi adıı verilen Kamplara hapsetmişler.Aile o tarihten beri hizç bir suçu olmadığı halde tutuluyor.Kendilerinden de hiçbir şekilde haber alamıyoruz.Çok perişan haldeyiz.Biz 2 kardeş burada okula devam ediyorz.Yaşlı Amcam bizlere bakıyor.Ana ve babamızı çok özledik.Ana ve Babamızın bir an önce serbest bırakılması için Kazakistan Hükümetimizden ilgi vee yardım bekliyoruz
Çocukların Amcası : Ağabeyim ve Yengemin Çin Zindanlarından Kurtarılmasını İstiyorum.
Ben bu 2 erkek cocuğun amcasıyım: Bel fıtığı hastasıyık ve bel fıtığı ameliyatı da oldum. Çalışamıyorum ve normal olarak da hareket edemiyorum. Yeğenlerim çouklar çok üzüntülü ve perişan. Ana ve babalarını çok özlüyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Nursultan Nazarbayev’den Ağabeyim ve Yengemin serbest bırakılmalan  konusunda yardım etmesini talep ediyorum.Dış işleri Bakanlığımız da bir an önce Ağabeyim ve Yengemin Çin zındanlarından kurtarmasını istiyorum.Lütfen bize yardım ediniz. !

Kaynak : Kazak Haber

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2622 Kez Görüntülendi.