logo

trugen jacn

DOĞU TÜRKİSTAN’DA TÜRK KIZINA SARKINTILIĞA YELTENEN IRZ DÜŞMANI ÇİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Doğu Türkistanda Yaşayan Kazaklara ait resimler ile ilgili görsel sonucu

Dünya Kazak Kurultayı’nda Çin’in Kazaklara karşı İnsanlık dışı cinayetlerini dile getiren ve buna tepki gösteren Kazak delegesi Ömürhan Altun

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

ÇKP- Faşistlerinin Doğu Türkistan’daki işgal yönetiminin “İkiz Aile” alçaklığı ile Müslüman Türkler ile ateist ve etnik Çinlilerin zorunlu olarak aynı evde kalmaları uygulamasına karşı tepkiler devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde 16 yaşında bir Uygur gencenin evlerinde zorunlu kalmak için gelen etnik Çinli’yi bıçakladığı yolunda bir haber sosyal medya’ya yansımıştı. Bu kez ise, Altay’da Kazak Türkü bir ailenin evinde zorla kalan bir etnik Han Çinlisinin evin kızına evlenmek için zorla talip olduğu bunun üzerine kızın ağabeyisinin etnik Çinliyi cezalandırdığı bildirildi.

Kazak Haber Sitesinin Kazakistan’dan yayın yapan Atajurt (Atayurt) gazetesinde çıkan bu konudaki bir habere dayanarak verdiği bilgiye göre Altay’da yaşayan bir kazak Türkü ailenin evine zorunlu yerleştirilen 40 yaşındaki Çinli kaldığı evdeki 16 yaşındaki kazak kızına talip olunca büyük gerginlik yaşandığı,taraflar arasında çıkan tartışmanın daha sonra catışmaya dönüştüğü, hadsız ve alçak ırz düşmanı etnik Çinli göçmenin çatışmalarda Öldürüldüğü , kızın ise, bütün aile fertleri ile birlikte tutuklandığı belirtildi.

Ä°lgili resim
Kazak Haber ayrıca, Kazakıstan’ın Atajurt(Atayurt)gazetesi ve bölgeden gelen haberlere göre İşgalci Çin’in Doğu Türkistan genelinde başlattığı insanlık dışı ateist Çinliler ile Müslüman Türk ailelerin birleşmesi ve birlikte yaşamasını sağlamak için başlattığı “İkiz Aile “alçaklığı projesi kapsamında Doğu Türkistan’ın Altay Çingil kentinde 28 mart 2018 günü bir kazak aileye Çin komünist partisi tarafından yerleştirilen 40 ‘lı yaşlarındaki Çinli kaldığı evin 16 yaşlarındaki kazak kızına talip oldu. Ancak,Kazak kız ve ailesinin buna karşı çıktığı , gerginliğin çatışmaya dönüşmesi sonucu ise, kazak kızın amcasının eskiden beri uygulanan ve ırz düşmanlarının cezalandırması yöntemi olarak Irz düşmanı Çinli zorbayı atının kuyruğuna bağlayıp yaylada sürükleyerek öldürdüğü, kendisinin ise sınırını geçerek Kazakistan’a geçtiği bildirildi.
Kızın Amcasının ırz düşmanı Çinli alçak zorbayı öldürüp kaçtıktan sonra kazak ailenin tüm fertlerinin tutuklandığı gelen haberler arasında.
Geçtiğimiz günlerde de Kazak Türklerinin ekseriyetle yaşadığı Kazakistan’a komşu Altay Vilayetinin koktoğay Çingil kentinde Kazak Türklerinin protesto gösterileri yaparak sokağa döküldükleri haberi medyaya yansımıştı, Bu gösterilerin bu trajik olay ile ilgili olabileceği tahmin ediliyor.Ancak,bu ve benzer tüm olayların Çin’in ülkeyi dış dünya’ya kapatması ve çok sıkı sansür uygulaması nedeniyle ülkede olup bitenler hakkında doğru ve sağlıklı haber almak tam mümkün olmuyor .

Қытай қазақтарының жағдайы күн өткен сайын қиындап барады.

Kaynak : http://atajurtjastar.com/kz/index.php/en/life-styles/item/109-ytajda-aza-yzyna-k-z-sal-an-ytajdy-yzdy-kishi-kesi-ltirdi (Kazak Haber- 102 )

Etiketler: » » » » » » »
Share
2798 Kez Görüntülendi.