logo

trugen jacn

CUMHURBAŞKANI SAYIN ERDOĞAN’DAN EN SON “ URUMÇI VE TÜRKİSTAN “ VURGUSU

Erdoğan'ın Sakarya İl Kongresi Resimleri ile ilgili görsel sonucu

 Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 05 Temmuz 2009 Urumçi Katliamının ardından 09 Temmuz 2009’ tarihinde İtalya’nın  başkenti Roma’da sarfettiği  “ URUMÇİ OLANLAR ADETA SOYKIRIMDIR. BU KATLİAMIN FAİLLERİ ADALET ÖNÜNE ÇIKARILMALI VE HESAP SORULMALIDIR ! “ yolunda sarfettiği  tarihe not düşen sözleri ile başlayan Doğu Türkistan ilgisi devam ediyor.
Cumhurbaşkanı  Sayın Erdoğan’ın son Doğu Türkistan ile ilgisi ve çıkışı  ise,11 Mart 2018 Pazar günü AK Parti Sakarya İl Kongresi’nde konuşmasında bir kez daha dile getirdi.

Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan Sakarya İl Kongresinde yaptığı konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti devletimizin  ileriye dönük görev tanımı  ve tarihi sorumluluğunu  bir kez tekrar ederken, mazlum ve mağdur Coğrafyalarda baskı ve zulüm içinde yaşamak zorunda kalan   Kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmadıklarını belirtti ve şunları söyledi ;

İlgili resim

Kalbimizin bir yarısı İstanbul,DiyarbakırTrabzon,Antalya ve İzmir ise, diğer yarısı Halep,Kerkük,Küdüs,Sancak,Buhara vede URUMÇİ’dir.” Sözleri ile  başkent  Urumçi üzerinden  bir kez daha Doğu Türkistan  vurgusu yaptı.
Türk devletinin Türkiye’de yaşayan insanların dert ve sorunlarının  çözümü noktasında  mücadele verirken, diğer yandan işgal altındaki Türk İslam bölgeleri ve dünyanın dört bir yanındaki ezilenler için de  çalışacaklarını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü ;

“ Biz Edirne, Yozgat, Erzurum’un dertleri ile behemhal olduğumuz kadar , Kırım,Kafkasya ile TÜRKİSTAN Güneydoğu Asya’daki Kardeşlerimiz ile dünyanın dört bir yanındaki ezilenler için de mücadele edeceğiz.” Sözleri ile bir kez daha mazlumlar ve mağdurlara ümit verdi ve onların dramatik durumlarına bir kez daha  gündeme taşıyarak bu sorunlara bir kez daha dikkat çekti.

Erdoğan'ın Urumçi Ziyareti Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uzmanlar,Cumhurbaşkanımız  Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’ın   Türk-İslam dünyası ve  günümüzde baskı,zulüm, asimilasyon,dönüştürme dini ve etnik soykırım uygulamaları ile Han Irkçılığı temelli İnsanlık dışı cinayetler ile toptan ve kolektif bir şekilde yok edilmek istenen Müslüman Doğu Türkistan Türklerini bir kez daha çok ince ve başarılı bir diplomatik dille gündeme getirmesinin bu mazlum coğrafyalar ile özellikle Doğu Türkistanlılar için büyük bir teselli,ümit ve ilham ve mutluluk kaynağı olduğunu belirtiyorlar.

Erdoğan'ın Urumçi Ziyareti Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın Başbakanlık görevinde  iken,Nisan/2012’de Urumçi’dan başlayan Çin ziyareti esnasında kendisini göremediği için göz yaşı döken  meçül Uygur Türkü Hanım, daha sonra tutuklanmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştır.

Etiketler: » » » » » »
Share
985 Kez Görüntülendi.