logo

trugen jacn
11 Mart 2018

ÇİN, TÜRKİYE’DE 4 GÜN KALAN 17 YAŞINDAKİ YAKUPCAN’İ NAZİ KAMPINDA KATLETTİ

ئىككى نەپەر خىتاي ساقچىسىنىڭ «تەربىيەلەش مەركىزى» نىڭ ئالدىدا تۇرغان كۆرۈنۈشى. 2017-يىلى 2-نويابىر، كورلا.

Korla Kentindeki Bir  Nazı Kampı ve  Nöbet Tutan İşgal Polisleri 02 Kasım 2017

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin işgal yönetimi Doğu Türkistan’da Türklere karşı acımasız ve insanlık dışı vahşet ve cinayetlerini  hız kesmeden sürdürüyor. ÇKP bölge sekreteri Faşist Han Irkçısı Çin Çüvenggou vahşet ve katliam yapmada cinsiyet,  genç – yaşlı sınırı  tanımıyor ve çocukları dahi öldürmekten kaçınmıyor.
ÇKP işgal yönetiminin Kaşgar’da icra ettiği son cinayet ise, 2016 yılında Türkiye’de gelen ve sadece 4 gün kalan ve daha sonra Babası tarafından geri götürülen 17 yaşındaki Uygur genci Yakupcan Numan’ı kapattığı Çin Nazı Kampında katletmesi olduğu olduğu  açıklandı.  Yakupcan’ın tutulduğu Çin Nazi Kampında fiziksel ve psikolojik baskı ve zulüm,olumsuz yaşam koşulları yetersiz beslenme,uykusuzluk ve hijyenik olmayan kötü ve pis ortamda yaşamaya mahkum etmesi sonucu hayatını kaybettiği kuvvetli  olarak   tahmin edilmekte.
Özgür Asya radyosunun kendilerine bu konu ile ilgili   konuşan   bir kişinin ifadesine dayanarak  verdiği bilgilere göre Kaşgar’ın Yopurga İlçesi Yekşembebazar(Pazar Pazarı) kantinde Çilingirlik (Anahtarcılık) mesleği ile geçimini sağlayan   Numan Karı’nın(Hafiz’in) oğlu Yakupcan 2016 yılında arkadaşları ile birlikte Türkiye’gelmiş ve sadece 4 gün kalabilmiş ve daha sonra  Babası İstanbul’a bizzat gelerek oğlunu zorla geri götürmüştür. Baba Numan Karı (Hafiz’in) Çin yönetimine şirin görünmek  ve işgalcileri memnun  etmek için bizzat kendisi Türkiye’ye gelerek oğlu Yakupcan’ı yanına alarak onu geri götürmesi onun oğlunun Çin Nazi Kamplarına kapatılmasını ve öldürülmesini önleyememiştir.

sultan ahmet camisini ziyaret eden uygur Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Yakupcan Numan Sırf Türkiye’de 4 Gün Kaldığı İçin Nazi Kampına Kapatılmıştır
Yakupcan Numan daha 15 yaşında iken,2016 yılında arkadaşları ile birlikte Türkiye’ye ziyaret amacı ile gelmiştir.İstanbul’da sadece 4 gün kalmış olması onun İşgalcı Çin’in kara listesinin ilk sıralarında yer alınmasından kurtaramamıştır.Ayrıca Babası Numan Kari’nin İşgalci Çin’e yaranmak için derhal Türkiye’ye gelenek oğlunu derhal geri götürmesi bile onun öldürülmemesine yetmemiştir.Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor

17 Yaşındaki Yakupcan’ın Hayatını Nasıl Kaybettiği bir Sır
17 yaşındaki Yopurgalı Yakupcan’ın ÇKP-Faşist İşgal rejiminin başı Çin’in geçtiğimiz yılın başında Doğu Türkistan genelinde kurduğu Çin Nazi kamplarından birine kapatıldığı ve geçtiğimiz hafta bir gece yarısı şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Yakupcan’ ın cesedi İşgal polisleri tarafından ailesine  bir gece yarısı getirilerek teslim edilmiş ve gelen Polislerin nezaretinde defnettirilmiştir. Yakupcan Numan’ın ne zaman ve nasıl hayatını kaybettiği hakkında veya otopsı  yapılıp yapılmadığı    konusunda   her hangi bir bilgi verilmediği bildirilmektedir.

Çin,Nazi Kamplarına Kapatılanlar Hakkında Bilgi Almak İsteyenleri de Tutukluyor
Radyo’nun verdiği bilgilere göre Çin Nazi kamplarına kapatılanların akibetleri hakkında bilgi almak için Yönetime müracaat edenlerin “ Eğitim Merkezlerinde tutulan şüpheli kişiler ile ilişkisi olduğu ve onlarla görüşmek istediği için  noktalı kişiler olarak suçlanarak  onların kaldıkları Sözde Kapalı Eğitim Merkezlerine konulmaktadır. Çin Nazi Kamplarında tutulanların ana baba kardeş ve birinci dereceki yakınlarının bile “ Zararlı İdeolojik Fikir Sahibi olduğu “ suçlaması ile tutuklandıkları gelen bilgiler arasında.
Radyonun ulaştığı bilgilere göre 17 yaşındaki Yakupcan Numan’ın Kaşgar İline bağlı Yopurga ilçesi Yekşembe Bazar’in 12.kenti nüfusuna kayıtlı olduğu ve bu adreste oturduğu belirtiliyor.Ayrıca 17 yaşındaki Yakupcan Numan’ın 10 gün önce (Mart 2018 ayının başlarında) hayatını kaybettiği bildiriliyor

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2839 Kez Görüntülendi.