logo

trugen jacn

DOĞU TÜRKİSTAN SORUNU, CENEVRE İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ YÜKSEK FORMU’NDA !

د ئۇ ق رەھبەرلىرىدىن دولقۇن ئەيسا ۋە كەرىم شەرىفف ئەپەندىلەر «جەنۋە ئالىي دەرىجىلىكلەر ئۇچرىشىشى» يىغىنىدا شۋېتسارىيەنىڭ سابىق پرېزىدېنتى رۇتھ درەيفۇس خانىم بىلەن ئۇچراشتى. 2018-يىلى 20-فېۋرال ، جەنۋە.

DUK Başkanı İsa ve DUK.BM.nezdindeki Temsilcisi Şerif İsviçre Eski Cumhurbaskanı Ruth Dreyfus ile birlikte. 20.02.2018 Cenevre

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

BM. 20 Şubat 2018 tarihinde Cenevre’de düzenlenen “10. Cenevre İnsan Hakları ve Demokrası” nda Çin işgalöndeki Doğu Türkistan’daki Çin baskı, zulüm, asimilasyon, dini ve milli soykırım uygulamaları gündeme getirildiği bildirildi.
Özgür Asya Radyosunun bu Yüksek Formu’na katılan DUK Genel Başakanı Dolkun İsa ile DUK’un BM.Cenevre Ofisi nezdindeki Temesilcisi Kerim Şerif”in verdiği habere göre bu “İnsan Hakları ve Demokrasi Yüksek Forumu uluslar arası bilgi faaliyet gösteren kurum ve STK. Toplantılardan biri olarak biliniyor. Ortaklaşa düzenlenmiş olup, bu Forma küresel düzeyde 150 ülkeden deney 500 seans katılım bildirdji.Bu Forum BM.İnsan Hakları Yüksek Konseyinın yıllık olarak dçen toplantılarından biri olarak biliniyor.
Radyonun bilidirdiğine göre bu Formun temel amacı çeşitli ülkelirende ve haklarını savunu oluşturduğu için araştırmalara ve maruz kalmış kişiler hatırlamak ve ohların bazılarını görmek, bu tutuklu ve hukumlü insan hakları aktivistlerinin nasıl kurtarılabileceği hakkında araştırma ve çareler geliştirmek ve buda çalışan kişileri ve insan araştırmaları ödüllendirmek gibi geniş bir çalışma alanı olarak açıklanıyor.

DUK Genel Başkanı Dolkun İsa : Bu Toplantı Doğu Türkistan Sorunu İçin İyi Bir Ortam Ve  Fırsat Olmuştur
Özgür Asya rodyosuna bu Yüksek Form ile ilgili açıklamalarda bulunan DUK Genel başkanı İsa bu forma katılan dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen devlet ve hükümet adamları,STK.Kuruluşları temsilcileri ve her düzey ve konumdaki aydınlar ve aktivistele ile Dünya Uygur Kurultayı olarak bire bir görüşme imkanı elde ittiğini ,bu özel ve toplu görüşme ve temaslarda Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki insanlık dışı asimilasyon,insanlık dışı cinayet ve soykırım uygulamaları hakkında çarpıcı bilgiler verdiklerini ve bu kişi ve kuruluş temsilcilerinden Doğu Türkistan’daki vanşet ve soykırıma karşı tepki göstermelerini istedikleri ifade etti.
DUK Başkanı İsa ayrıca, toplantı salonlarında açılan Doğu Türkistan’daki Çin baskı ve zulmünü anlatan resimi sergisinin çok ilgi gördüğünü ve halen Çin hapishanelerinde tutulan Uygurların Vicdanı Dr.Tohtı başta diğer 3 önemli Uygur Uygur aydın ve aktivistin çok dikkat çektiğini de sözlerine ekledi.

İnsanın görüntünün içeriği: 5 kişi, görünebilir insanlar

BM’deki DUK Temesilcisi Şerif : Doğu Türkistan’daki Çin Vahşetine Ait Doküman ve Bilgileri Takdim Ettik.
Özgür Asya Radyosuna Cenevre’deki çalışmaları ilgili bilgi veren Dünya Uygur Kurultayı’nın BM.Cenevre Ofisi nezdindeki Temsilcisi Kerim Şerif,Doğu Türkistan’dakii Çin acımızlığı ile vahşetine ait öhceden hazırladıkları doküman ve bilgileri Form katilimcılarına takdim ettikleri ve kendilerinden çok büyük ilgi gördüklerini belirterek şunları ifade etti ; 2014 yılından beri Çin zinidanlarında ömür boyu hapis cezasını çekemekte olan Uygur Demokrası ve Hukuk Hareketi Lideri ve Uygurların vicdanı Dr.İlham TOhti başta olmak üzere, 1992 yılından beri Çin hapishanesinde tutulan Abdulkerim Abdulveli ve Çin işgal yönetiminin 05 Temmuz 2009 Urumçi katliamından sonra tutukladığı halen nerede olduğu bilinmeyen Gülmire Emin ve Mehmetcan Abdullah gibi Uygur aydın ve aktivistlerinin resimlerinin yer aldığı ve Doğu Türkistan’daki ÇKP-Faşizminin uygulamalarını anlatan resimlerden oluşan bir resim sergisi de açtık.”şeklinde konuştu.Üstün görünme içeriği: bir veya daha fazla görünme ve iç mekan

20 Şubat 2018’da Cenevre’de düzenlenen bu İnsan hakları ve Demokrasi Yüksek Formu Dünya Uygur Kuruultayı, Tom Lantos İnsan Hakları Vakfı, Uluslar arası İnsan Hakları Fonu, Uluslar arası Libereller Partisi, BM.’leri Gözetleme Teşkilatı, Özgürlükler Programı, Sınır Tanımayan İnsan hakaları Örgütü, Vatandaşlar Gücü Bakan 25 teşkilat ortak olarak ev işi yapıyor.

İnsanın görüntünün içeriği: 5 kişi, görünebilir insanlar

Görüntünün görünmesi: 9 kişi, görünebilir insanlar, ayakta duran insanlar

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
3624 Kez Görüntülendi.