logo

trugen jacn

DUK GENEL BAŞKANI DOLKUN İSA,BAŞBAKAN SAYIN YILDIRIM TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Uygur Haber ve Araştırma  Merkezi (UYHAM)

Almanya’ya resmi bir ziyaret yapmakta olan Başbakan Sayın Binali Yıldırım , Almanya merkezli Dünya Uygur Kurultayı Genel Başkanı Sayın DOlkun İsa’yı kabul ederek kendisi ile bir süre görüştüğü açıklandı.

Washington’dan Doğu Türkistan ve Uygur Türklerine yönelik yayın yapar Özgür Asya radyosunun bildirdiğine göre DUK. Genel Başkanı Dolkun İsa  16 Şubat Cuma günü Münih kenti’ne  gelen Başbakan Binali Yıldırım ile  görüşme talebini Türk Heyetine iletti.Başbakan Sayın Bilali Yıldırım tarafından bu talebi kabul edilen Dünya Uygur Kurultayı Genel Başkanı  Dolkun İsa,Türk Heyetinin bulunduğu mahalde   Başbakan Sayın Yıldırım tarafından kabul edildi.DUK Genel Başkanı İsa,Başbakan Yıldırım’a   mazlum ve mağdur Doğu Türkistan Türklerine  sahip çıkarak onlara kucak açan, bağrına basan ve onlar için çok önemli olan Oturma izni verdiği için  Türkiye Cumhuriyeti devletimize  teşekkür etti ve minnet ve şükranlarını ifade etti. DUK Başkanı Sayın İsa görüşme sonunda yanında birlikte getirdiği  bir bilgilendirme dosyasını  de kendisine takdim etti.Bilgilendirme dosyasında Çin işgal yönetiminin günümüzde Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm assimilasyon,dönüştürme ve dini ve etnik soykırım uygulamaları ile  özellikle Çin Nazi Kamplarına kapatılan  ve sürekli ölüm tehlikesi ile karşı karşıya bulunan milyonlarca Türk’ün  dramatik durumunun yer aldığı tahmin ediliyor. Ayrıca diaspora’da yaşyan Doğu Türkistanlıların genel durumu  ile Malezya’da tutuklu bulunan ve Çin’in baskısı  ile Çin’e geri verilme tehlikesi bulunan 11 Uygur Türkü’nün durumu ile ilgili bilgiler ve gelişmeler yer aldığı  belirtiliyor.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

DUK Genel Bşkanı İsa,İçişleri Bakanı Sayın Soylu ile de Görüştü

DUK Genel Başkanı İsa,Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından kabülünden sonra   Almanya’da bulunan Türk Heyeti içerisinde yer alan  İçişleri Bakanı  Sayın Süleyman Soylu ile görüştüğü  bildirildi. Her yıl Şubat ayında Münih’te toplanan Küresel Güvenlik Konferansı için  bu kente gelen İçişleri Bakanı Sayın Soylu  16 Şubat 2018 Cuma günü akşam saatlerinde Dünya Uygur Kurultayı Genel Başkanı Sayın Dolkun İsa’yi kabul ederek kendisi ile bir süre görüştü. Sayın DUK Genel Başkanı Sayın İsa, Doğu Türkistan Türklerinin mevcut sorunları sözlü olarak de kendisine arz etti ve Malezya’da tutuklu bulunan ve Çin’i iadesi tehlikesi bulunan 11 Uygur Türkü’nün durumunu özellikle  Sayın İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu’ya takdim ettiği belirtildi.

İlgili resim

Türkiye’nin   Doğu Türkistan Sorununa  bu Olumlu Yaklaşımı Büyük Memnuniyet Yarattı
Çin İşgal yönetiminin bütün dünyanın gözü önünde Doğu Türkistan Türklerine karşı  uyguladığı baskı,zulüm,assimilasyon ,dini ve Milli asimilasyon uygulamaları  ile onları toptan etmeyi hedefleyen insanlık dışı cinayetlerinin   zirveye taşıdığı bir süreçte Sayın Başbakan Yıldırım’ın  yurt dışında yürütülen Doğu Türkistan Milli hareketinin en üst temsil ve şemsiye organı olan Dün Uygur Kurultayı  Genel Başkanı  Sayın İsa’yı kabul etmesi  ve bu suretle DOğu TÜrkistan sorununa yakın ilgi göstermesi   Muhacerette yaşayan Doğu Türkistanlılar tarafından  ” Son  Yıllardaki Çok  önemli ve Olumlu bir Yaklaşım” olarak  yorumlandı. Doğu Türkistan trajedisinin  Çin’in ekonomik gücünü kullanarak  medya başta olmak üzere Türkiye’de günden güne artan bir şekilde hissettirmesi  büyük bir moral çöküntüsü ve üzüntü ile karşılanıyordu. ,ÇKP’nin emrindeki Uluslararası Çin radyosunun yayınları ile yıllardan beri İşgalcı Çin’in insanlık dışı Cinayetlerini örtmek,bu cinayetleri överek Çin usulü propaganda yapmakla görevli kiralık bazı sözde siyasiler ve onlara bağlı medya organlarının son günlerdeki   dozajini  arttırarak sürdürdüğü Çin yalanlarının Türk kamu oyunda bir işe yaramadığı  açıkça görüldü. Türkiye’mizin  sergilediği bu son Doğu Türkistan  tutum ve yaklaşımı   kendisini yalnız ve sahipsiz hisseden Doğu Türkistan Türkleri için büyük bir moral ve teselli olarak algılanıyor. Devletimizin bu tutumu Doğu Türkistan’da varlık mücadelesi vermekte olan mazlum Kardeşlerimiz için de büyük bir moral ve doping  olarak yorumlanıyor. Gücünü  ve  ilhamını şereflerle  dolu  muhteşem  Türk tarihinden alan Türkiye Cumhuriyeti devletimiz  her zaman  ve devirde büyük  ve güçlü bir devlet olarak bütün mazlumlara kucak açarak himaye etmiş ve İlahikelimetullah uğuruna onları her zaman sahiplenmiş  ve korumuştur. Devletimizin  öz Kardeşleri. soydaşları ve dildaşları olan   mazlum Uygur Türklerini de koruması ve himaye etmesi doğal bir devlet geleneği olarak kabul ediliyor.

Rabia Kadir ve Dolkun İsa Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Doğu Türkistanlıların Ortak Arzu ve Talebi ;  Vize Yasaklarının  Kalkması

Dünya Uygur Kurultayı’nın sabık Başkanı ve halen Ali Rahber görevini yürüten Sayın Rabia Kadir ile şimdiki DUK. Genel Başkanı  Dolkun İsa  ve  DUK. Muhacirler Komitesi Müdürü ve DUK’un AB.nezdirdeki eski Temsilcisi Mehmet Tohtı başta  DUK.’un  bazı üst düzey yöneticilerinin   Türkiye’ye giriş  vizesi  yasağı yıllardan beri sürdürülüyor. Devletimizin Doğu Türkistanlı Soydaşlarına bu son olumlu ve son derece  önemli yaklaşımından sonra gözler bu vize  yasaklarının kaldırılmasına  çevrilmiş bulunuyor. Her  Türk gibi Türkiye’mizi  2.vatan olarak kabul eden  Doğu Türkistan’in bu cefakar ve fedakar  önderleri ve faaliyetcilerinin önündeki vize engelinin kaldırılması ve bu Önderlerimizin de bir önce ana vatan olarak kabul ettikleri  aziz Türkiye’mize gelebilmelerinin  sağlanması Doğu Türkistanlılar başta bütün Türk Milletinin  ortak arzu ve talebi olarak biliniyor.

Rabia Kadir ve Dolkun İsa Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1937 Kez Görüntülendi.