logo

trugen jacn

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI KARAMOLLAOĞLU : ÇİN ZULMÜ PEK GÜNDEME GELMİYOR

Temel Karamollaoğlu Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Saadet partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu Doğu Türkistan’da çok büyük insanlık dramı yaşandığını, ancak,bütün bunların  Türkiye ve dünya kamu oyunda pek gündeme getirilmediğini  bildirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Karamollaoğlu 06 Şubat 2018’de  Parti genel Merkezi’nde  Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı ve zulüm ve soykırım uygulamalarını protesto etmek ve  bu baskı ve insanlık dışı cinayetleri Türkiye ve dünya kamu oyuna duyurmak amacı ile İstanbul’dan yaya olarak  Ankara’ya doğru  uzun  bir yürüyüş gerçekleştiren ve Ankara’ya ulaşan Doğu Türkistanlı Uygur Türkü aktivisit Habibe Hoca  ile  DUK. Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Erkin Ekrem ve DUK Yürütme Kurulu Sekreteri Doç.Dr.Erkin Emet’ten  oluşan heyeti  kabulu sırasında  şunları  söyledi ;

BİNLERCE İNSAN KENDİ TOPRAKLARINDAN AYRILMAK ZORUNDA KALDI
Kabulde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Çin ile yürütülen ilişkilere değinerek, tutarlı bir politika izlenmesinin şart olduğunu söyledi. Karamollaoğlu, Doğu Türkistan’daki zulmün bitmesi için Çin ile olan münasebetlerin belli bir noktaya ulaşması gerektiğine işaret etti. “Tutarlı ve etki edebilecek bir politikanın oluşturulması ve izlenmesi lazım” diyen Karamollaoğlu, bu mücadelenin yeni bir mücadele olmadığını, yıllardır sürdüğünü de ifade etti. Yaşananlar üzerinden binlerce insanın kendi topraklarından ayrılmak zorunda kaldığına da dikkatleri çeken Karamollaoğlu, önemli bir bölümünün de Türkiye’ye geldiğini kaydetti. Karamollaoğlu, bölgede huzurun tesis edilmesi için ciddi politikalara ihtiyaç duyulduğunu da aktararak, “Orada huzur nasıl gerçekleşir, bunun için mutlaka tutarlı bir politikanın oluşturulması lazım. En büyük eksiklik bu yönde. Sadece Doğu Türkistan için değil, maalesef dünyadaki birçok yerde Müslüman topluluklar bulunuyor. Bunların hepsi sıkıntı yaşıyor. Doğu Türkistan’da yaşananlar bunun en somut örneği. Ancak bölgede yaşananlar son zamanlarda dünya kamuoyunun gündemine de pek gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Uygur Türkü Aktivist Habibe Hoca,Karamollaoğlu’dan Destek İstedi

Doğu Türkistanlı olan Uygur Türk’ü 29 yaşındaki Habibe Hoca, haber alamadığı ailesi için yaptığı yürüyüşten sonra Saadet Partisi’ne geldi. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu tarafından kabul edilen Habibe Hoca, Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü kendi ailesi üzerinden anlattı. Ailesinden bir türlü haber alamadığını aktaran Habibe Hoca, Karamallaoğlu’ndan da destek istedi.

HABİBE HOCA: HAYATLARINDAN ENDİŞE EDİYORUM
Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çekmek için yüzlerce kilometre yol yürüyen Habibe Hoca ise ailesinden bir yıldır haber alamadığını ve kendilerine destek olunmasını istedi. Habibe Hoca, “Ben akrabalarımdan biri vefat ettiği için ailemi aradım. Yurt dışından yapılan aramaları gördükleri için hemen ailemdekileri gözaltına aldılar. Şimdi kamplarda tutulduğu söyleniyor. Hayatlarından endişe ediyorum” sözleriyle yaşananları aktardı.

Doç.Dr.Emet : Saadet Partisi Doğu Türkistan Meselesine Duyarlı

Dünya Uygur Kurultayı Yürütme Kurulu  Sekreteri Doç. Dr. Erkin Emet ise son dönemde zulmün daha da arttığını ifade ederek, yurt dışındaki Uygurların kendi ailelerini dahi aramaya çekindiklerini dile getirdi. Erkut, “Temel dini hak ve hukukları tamamen ellerinden alındı. İbadet, başörtüsü ve daha pek çok konuda ciddi bir asimilasyon yapılıyor. Özellikle din ve dil konusunda baskılar daha da artmış durumda” diyerek, yaşananları anlattı. Rahmetli Erbakan Hoca’nın Doğu Türkistanlıların durumunu ilk kez TBMM’de gündeme taşıyan lider olduğunu da ifade eden Erkut, Saadet Partisi’nin bu konudaki hassasiyetini ve duyarlılığını bildiklerini sözlerine ekledi.

KARAMOLLAOĞLU’NA UYGUR TÜRKÇELİ KUR’AN MEALİ HEDİYESİ
Ziyarette, Dünya Uygur Türkleri Kongresi Genel Sekreteri Doç. Dr. Erkin Erkut, Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Erkin Ekrem de hazır bulundu. Ailesinden haber alamayan Habibe Hoca, ayrıca Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na Uygur Türkçesi ile yazılmış Kur’an-ı Kerim meali hediye etti.

Kaynak ://www.milligazete.com.tr/haber/1499117/karamollaoglu-uygur-turku-habibe-hocayi-kabul-etti-tutarli-politika-sart

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1021 Kez Görüntülendi.