logo

trugen jacn

ERMENİ VAHŞETLERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Gürsoy Solmaz başkanlığı’nda Ermeni Vahşetleri Araştırma Komisyonu Kuruldu ve Çalışmalarına da hemen başladığı açıklandı.

Dünya Türk Birliği Merkezi tarafından  verilen habere göre bu komisyonun amacı Ermeni Vahşetini tüm dünyaya delil ve arşivlerle anlatmak olarak açıklandı.
Yapılan açıklamada bu komisyonun amacı Ermeni Vahşetini tüm dünyaya delil ve arşivlerle anlatmak, Ermeni vahşetini yaşamış soydaşlarımızın ölen canlarımızın hala o günkü acıyı aynı tazeliğiyle yaşayan herkesi bir nebze  olsun acılarına merhem  ve ortak olabilmektir. denildi.

Bu önemli görevi üstlenen Erzurum Atatürk Üniversitesi Yrd. Doç. Sayın Gürsoy Solmaz ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

  • Sayın Solmaz Ermeni Soykırımı nedir?

Ermeni soykırımı haçlı uydurmasıdır ama böyle bir eylemde yani “soy kırım” da mümkün değildir. Öyle olsa idi Ermenilerin şu an dünyada olmaması lazımdı.

  • Ermeni Soykırımından Kimler Sorumludur?

1.Dünya savaşında Amerikan başkanı Woodrow Wilson prensipleri denilen bir belge var orada yapılacaklar bir prensipte(seçimde) kim nerede çoğunlukta ise o yerler onlara verilecek deniliyordu. Ermeniler hiçbir yerde çoğunlukta değildi, Osmanlı yönetimi ‘de buna izin vermez değil, hiçbir devlet buna izin vermezdi. İşte Ermeniler özellikle doğuda çoğunluğa geçmek için bu hükmü kendilerine rehber ederek Müslümanları kırmaya başladılar. Biz Müslüman olduğumuz için diğer devletler bunu görmezden geliyorlar, yoksa hangisinin bu gerçeği bilmeyecek durumu var?

  • Ermeni Soykırımına Tanıklık Edenler Var mıdır?

Ermenilerin Müslümanları öldürdüklerine dair pek çok şahit vardır ki bu gün onların toplu mezar yerleri’ de bellidir. Ama Ermenilerin öldürüldüklerine dair sözler olmakla birlikte bugüne kadar toplu bir mezar bulunamamıştır. Fakat savaş halinde “karşılıklı bir kit al” söz konusudur. Hülasa cevaplar böyle.

  • Uluslararası toplumun Ermeni Soykırıma Tepkileri Nelerdir?

Baştada söylediğim gibi haçlı zihniyeti ile bakıyorlar. Bu sebeple biz en başta 1-0 mağlup başlıyoruz.

  • Ermeni Katliamları BM Soykırım Sözleşmesine göre bugün Soykırım olarak Kabul Ediliyor mu ?

Hayır kabul edilmiyor. Soy Kırmak kolay bir şey değil, bugün Kars, Van, Erzurum’ da o zamanlar Ermenilerin ikamet ettiği köylerde mezarları hala durmaktadır. Soyunu kıracak kadar nefret ettiğimiz bir milletin mezarlarını neden yerle bir etmesin ki? demek ki öyle olsa o mezarlar halen durmaz. O zamanlar müttefikimiz olan Almanya dahi kabul etti, Yahudilere yaptıklarını emsal bir olay gibi düşünerek bunu kendileri biliyor, ermeliler de biliyor.

  • Oluşturduğunuz Komisyonda Kimler Var?

Tamamı Türk tarihinin değişik çağların söz sahibi olmuş akademisyenler Coşkun Erdoğan, Ümit Kılıç, Savaş Eğilmez, Serkan Erkan, Ensar Macit, Kerra Altuğ ve ben ,araştırmalarımız yazılı ve sözlü kaynaklardan yararlanılarak yapılmakta. Bu husus ta yazıya geçtiğimiz kayda aldığımız zengin bir arşivimiz var.

  • Karşılaşacağınızı Düşündüğünüz Ne Gibi Sorunlar Olacaktır?

Çok zorlu bir süreci başlatıyoruz. Yılların arşivini, görselini toplamak, doğru kaynaklara ulaşarak toplanan bilgileri titizlikle arşivlemek, Ermenilerin Doğu Anadolu üzerinde ve diğer Türk Devletleri’nde soydaşlarımıza yaptığı vahşeti toparlamak zaman isteyen bir çalışma. Arkadaşlarım ve ben manevi desteklerle bu çalışmayı başlatıyoruz. Bizlere gönderilecek her bilgi ve belge titiz çalışmalarla bir araya toplanacaktır.

Biliyoruz ki üzerimize yüklenmeye çalışılan sözde soykırım suçlamalarının asılsız olduğunu aslında tarihler boyu Türk ırkının zulüm ve vahşeti yaşadığını dünyaya duyuracağız.

Sayın Gürsoy Solmaz Hocamızın tarih yaprakları arasındaki Türk soydaşlarımızın uğradığı zulüm ve vahşeti içimizde hissettik. Söyleşimizin sonunda şunu düşündüm, ”her nerde bir Türk varsa, hak var. Hak arayışı var”

Gönlünüze sağlık Gürsoy Solmaz hak arayışı yolculuğunuzda yolunuz açık olsun. Atalarımızın yaşamak zorunda bırakıldığı vahşetleri gün yüzüne çıkararak yeni bir umut ışığının meşalesini yakmış oldunuz.

Kaynak :  http://haberturkeli.com/336-ermeni-vahsetleri-arastirma-komisyonu-kuruldu-ve-calismalar-baslatildi.html

 

Etiketler: » » » » » »
Share
1523 Kez Görüntülendi.