logo

trugen jacn

ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’İ BASKI,ZULÜM VE SOYKIRIMIN DENEME SAHASINA ÇEVİRDİ

Yarım asırdan fazla bir süredir Doğu Türkistan’ın maruz kaldığı Çin zulmü Batı medyasına yansıdı. Doğu Türkistan’a giden Washington Post Journal muhabiri Çin’in bölgeyi sosyal bir laboratuvar olarak kullandığını yazdı.

Çin zulmü devam ediyor! Doğu Türkistan’ı deneme tahtasına çevirdiler

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

2016 Ağustos’undan beri Çin’in yönetimi altındaki Uygur Özerk Bölgesi’nde (Doğu Türkistan) Chen Quanguo adlı valinin göreve gelmesinden beri güvenlik önlemleri dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir boyuta erişti. Polis gücünün 7 kata çıkartılması bile uygulanan “teknolojik gözaltı toplumu” yanında sönük kaldı.

Her sokakta, her kapalı alanda yüz tanıma sistemine sahip kameralar, markete girerken dahi gereken dijital kartlar, bıçakların üzerindeki QR takip kodları, cep telefonları ve bilgisayarlara yüklenmesi zorunlu takip programları ve daha binlercesi dünya basınının da ilgisini çekmiş durumda. The Washington Post’tan, The Guardian’a, CNN’den, The Wall Street Journal’a kadar birçok Batı gazetesi son aylarda Çin’in, Doğu Türkistan’ı bir gözaltı laboratuvarına dönüştürdüğünü vurguluyor.

DOĞU TÜRKİSTAN, SAVAŞ BÖLGESİ GİBİ

The Wall Street Journal muhabiri Josh Chin bizzat Doğu Türkistan’a giderek gözaltı toplumunu yerinden inceledi. Josh Chin’in “Çin’in kuzeydoğusundaki Doğu Türkistan’da haber yapmak, bir savaş bölgesinde seyahat yapmak gibi hissettiriyor. Buradaki güvenlik oldukça sıkı. Zırhlı araçlar sokaklarda, her köşede karakollar ve binlerce güvenlik kamerası… Geçtiğimiz yılda polis güvenlik seviyesini en üst seviyeye çıkardı” ifadelerini kullandı.

ÇİN NAZİ KAMPLARININ SAYISI  ARTIYOR

Tüm bunların yanı sıra Doğu Türkistan’da her geçen gün eğitim kampı adı altındaki toplama kamplarındaki baskı giderek artıyor. Ülke genelinde sayısız kamp olduğu belirtiliyor.

Kaynak :  http://www.sanalbasin.com/mobil/cin-zulmu-devam-ediyor-dogu-turkistani-deneme-tahtasina-cevirdiler-23082514/

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1831 Kez Görüntülendi.