logo

trugen jacn

DÜNYA UYGUR KURULTAYI HEYETİ LİMON FİLİM ŞİRKETİ’NE TEŞEKKÜR ZİYARETİNDE BULUNDU

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

İstanbul’da yaşayan ve Dünya Uygur Kurultayının bir kısım Yöneticileri bir gurup Doğu Türkistanlılar ile ile birlikte Savaşçı dizisinin yapımcısı Limon Filmin Merkezi’ni ziyaret etti ve Dünya Uygur Kurultayı  ile Doğu Türkistanlılar adına   adına teşekkürlerini bildirdi.
09 Ocak 2018 günü gerçekleşen ziyarete DUK Genel Başkanlık Danışmanı Seyit Tarancı. icra Komitesi İç İşleri bölüm Müdürü Hamit Göktürk, Doğu Türkistanlı Camaat önderlerinden Abdullah Hakim, Dr.Ferhat Kurban Tanrıdağlı Osman Kakkuk Uygur,Irlanda’da yaşayan Doğu Türkistanlı aydın Bahtiyar Nurmuhammed ile Uygur Hanımları temsilen Üniversite öğrencisi Zinnet Karakaş ‘tan oluşan bir Hayet, Savaşçı Dizisinin yapımcısı  Limon Filmi ziyaret etti.  Beşiktaş’ta bulunan Limon Film merkezinde Şirketin sahibi ve Savaşçı dizisinin yapımcısı Hayri Arslan ile Savaşçı dizisinin Senaristi Süleyman Çobanoğlu  tarafından kabul edilen DUK Heyeti, daha sonra bazı Oyuncular ve Şirket çalışanları ile bir araya geldiler ve bir süre görüştüler.

Hamit Göktürk Teşekkürlerini iletti.
Ziyarette konuşan DUK İcra Komitesi İç İşleri Bölümü Müdürü Hamit Göktürk,Doğu Türkistanlıların içte çok ağır sorunlarla karşı karşıya bulunduklarını,  Çin işgalınde yaşayan Kardeşlerimizin varlıklarını koruma için kahramanca mücadele  verdiklerini belirterek şöyle konuştu ; “ Limon Film olarak yapımını üstlendiğiniz Savaşçı dizisinde Doğu Türkistan  konusuna  yer vererek,bunu milyonlara ileterek büyük bir katkı sağlamış bulunuyorsunuz. Yurt dışında dünyanın her tarafında yaşayan Uygur Türkleri olarak sizlere minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün Uygurlar sizlere dua ediyorlar. Ayrıca,Dünya Uygur kurultayı Genel Başkanı Dolkun İse Bey de özellikle sizlere selam ve teşekkürlerini sunuyor. Doğu Türkistan’da bu kadar ağır baskı ve zulüm devam ederken özellikle bazı Türk STK.ları ile Ve Türk medyasının duyarasızlığı bizleri çok derinden üzmekte ve düşündürmektedir. Bugün bir böyük gazetenin başlığında Çin ordusunun çok kalabalı ve çok te güçlü olduğunun belirten resimli bedava reklamı yapılıyordu.Ama,bu gazete aynı İşgal ve istila Ordusunun Doğu Türkistan’daki cinayetlerini görmüyor ve duymuyor ve kayıtsız  ve duyarsız kalıyor. Çin ekonomik gücüne dayanarak Doğu Türkistan’daki insanlık dışı cinayet ve soykırımlarını çok güzel kamufle ediyor.Bu gazetenin bağlı olduğu Holding’in Çin ile çok yakın ekonomik ilişkileri olduğu muhakkaktır.ÇKP.diktoryasınnın emrindeki Çin yönetimi dünyada kurduğu bütün siyasi,kültürel ve ekonomik ilişkilerini  Çin’in baskı,zulüm ve soykırım politikalarına göre dizayın ediyor.Bu gücünü kullanarak Doğu Türkistan’daki cinayetlerini ve soykırım uygulamalarına ait haber ve bilgileri  karartıyor .Ekonomik olarak kendisine bağladığı  Holdinglere talimatlar  vererek bu baskı ve zulümlerine ait haberlere ambargo  koyabiliyor. Bu durum   insani ve vicdanı bir tutum  asla değildir.”dedi.

Limon Film Sahibi ve Yapımcı Hayri Arslan : Dualarınızı Bekliyoruz.
Kabul’de konuşan Limon film sahibi ve Savaşçı dizisinin yapımcısı Hayrı Arslan ziyaretten çok mutlu olduklarını belirterek heyete teşekkür etti ve şöyle konuştu ; “  Sizlerin ziyareti bizleri çok mutlu etmiştir.Biz bu haklı mücadelenizde  sizlere başarılar dilerim. Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizden yanı sizlerden  her zaman  hayır dualarınızı bekliyoruz.^şeklinde konuştu.

Çobanoğlu : Doğu Türkistan Bizim Derdimiz ve Aşkımız
Kabulde konuşan Savaşçı dizinin Senaristi Süleyman Çobanoğlu Doğu Türkistan meselesini yakinen  bildiğini ifade ederek  şunları söyledi “ Doğu Türkistan bizim ana yurdumuz. Onu biliyordum. Ancak,1997 yılının bir Şubat günü akşam Tv.’da haberleri izlerken aksakallı ve nur yüzlü bir Uygur Dedemizin Çin Başkonsolosluğunun parmaklıklarında kelepçeli olarak hüngür hüngur ağladığını ve dünya’ya haykırdığını görünce adeta şoke oldum.Daha sonra kendisi ile Tv.’da canlı programlar yaptım.Vefat ettiği zaman da bir program yapıp yayınladım.  Allah rahmet  eylesin. Ancak,Doğu Türkistan meselesine  diğer  mazlum topluluklar kadar duyarlılık maalesef gösterilmiyor.” şeklinde konuştu.


 Senarist Süleyman Çobanoğlu günümüzde Tv. Ve görüntülü yayınların insanların yaşamlarında çok önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti ; “ Dünya’da bir Türk  Milleti  gerçeği var. Biz Savaşçı dizisinin  önceki bölümlerde Doğu Türkistan’ı ve Uygur Türklerini gündeme taşıdık.Geçtiğimiz hafta Azerbaycan’ı dizimize konuk ettik. Azerbaycan’dan çok büyük  ve çok olumlu tepkiler aldık.Ayrıca  Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Sayın Dolkun İsa Bey başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizden,Avustralya’dan Jayonya’ya AB.ülkelerinden ABD ve Kanada’ya kadar ve Türkistan Cumhuriyetlerinden onlarca teşekkür iletisi aldık.Emeklerimizin hedefine ulaştığını görerek çok mutlu olduk.Bundan sonra da bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ziyaretleriniz bize güç ve şevk vermiştir. Sizlere özellikle teşekkür ediyorum.Bütün Doğu Türkistanlı Kardeşlerime selam ve iyi dileklerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Bir süre Limon Film Yetkileri ile sohbet ederek dertleşen Heyet teşekkür ve veda ederek şirketten ayrıldılar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
2185 Kez Görüntülendi.